Naslovnica Vijesti Sisak Nove internet stranice sisačke udruge Novi svijet

Nove internet stranice sisačke udruge Novi svijet

Nakon više od godinu dana promišljanja,  više stotina sati programiranja i unošenja više tisuća podataka, tekstova i fotografija predstavljene su nove internetske stranice udruge Novi svijet iz Siska.

„Od 2000. i prvih naših internetskih stranica, pa do danas imali smo nekoliko rekonstrukcija i osvježavanja stranice i jako smo ponosni što imamo priliku javnosti prezentirati web stranicu na kojoj smo radili protekle godine. Sada svi oni koje zanima što to Novi svijet radi mogu to saznati na jednom mjestu i s nekoliko klikova otkriti kako doći do nas, u koje se programe mogu uključiti ili tko sve kod nas radi. Svi podaci su transparentni i očekujemo povratne informacije o tome kako je stranica primljena u javnosti.” – rekla je predsjednica Udruge Lidija Tomljenović Kovačić.

 

Vjetar u leđa odluci o temeljitoj konceptualnoj i vizualnoj rekonstrukciji  internetskih stranica dala je udruzi Institucionalna potpora Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u kojoj su važne proračunske stavke bile upravo namijenjene aktivnostima ove vrste.

“Svi dokumenti i izvješća su navedeni, svi ljudi koji su radili kao volonteri, stručni suradnici ili djelatnici su spomenuti i priložene su njihove fotografije. Puno je podataka koji su vezani uz naše donatore i sponzore te su svi navedeni, kao i projekti u kojima su sudjelovali, a može se doći i do njihovih web stranica. Zaista mislim da ova stranica ide jako široko, neki su rekli malo preširoko, ali to će sada odlučiti javnost. Nema informacija koje vas zanimaju o Novom svijetu, a koje ovog puta ne možete pronaći i uvijek pružamo mogućnost da se dođe do informacije.”, poručila je Tomljenović Kovačić.

Za osmišljavanje dizajna i strukture stranice zaslužan je jedan od osnivača Udruge Domagoj Kovačić kojem je pomagala stručna prvostupnica poslovne informatike Ines Vuković, a velike zasluge idu i dugogodišnjem suradniku Udruge, ing. računarstva Josipu Tomaševu.

Komentirajte