6 C
Sisak
Utorak, 21 ožujka, 2023

Više od 1000 posjetitelja sisačkog muzeja u Noći muzeja 2016.

- Marketing-spot_imgspot_img

Gradski muzej Sisak u Noći muzeja 2016. obilježio je 180. godišnjicu osnutka prvog Ceha sisačkih obrtnika. Tom prilikom, članovi Udruženja obrtnika Sisak te učenici Strukovne škole Sisak, sekcija krojači, prezentirali su mogućnost korištenja motiva sa značajnog arheološkog nalaza, ulomka prapovijesne keramičke posude iz 1. st. prije Krista, u svrhu stvaranja jedinstvenih sisačkih suvenira.

Sudeći prema mišljenju većine posjetitelja, koje smo utvrdili anketnim ispitivanjem, apliciranje motiva sa značajnih povijesnih nalaza na različite predmete odličan su način promidžbe naše povijesti i baštine te potvrđuju naše nastojanje i uvjerenje da se sinergijom kulturnog i gospodarskog sektora mogu postići značajni koraci u razvitku našega grada.

Također je važno napomenuti kako je Gradski muzej Sisak u toj večeri prezentirao i važne pomake u osuvremenjivanju muzejskog postava, odnosno postavljanje QR kodova koji pružaju dodatne multimedijalne informacije o predmetima koji se nalaze u izložbenom postavu Muzeju ili određenim povijesnim razdobljima, značajnim događajima i slično.

Za korištenje tzv. QR kodova dovoljno je imati mobitel novije generacije (smartphone) te aplikaciju, odnosno software za čitanje kodova. Uz mogućnost korištenja QR kodova, uz sve izložene predmete postavljene su i nove legende koje daju osnovne informacije o njima.

U Noći muzeja Gradski muzej Sisak posjetilo je 1086 posjetitelja, što je pokazatelj velikog interesa javnosti za događanja ovoga tipa te potrebu njegovog kontinuiranog održavanja.

Zadnje novosti
Ostale novosti