Naslovnica Vijesti Sisak Dodijeljene Zlatne Victorije

Dodijeljene Zlatne Victorije

Uručena su tradicionalna godišnja priznanja Turističke zajednice Grada Siska –  Zlatne Victorie. Srebrno priznanje za najljepšu okućnicu dobila je obitelj Cink iz Ulice Steve Marakovića, a zlatno priznanje  obitelj Šebalj iz Galdova. U novoj kategoriji Zeleni Sisak – namijenjenoj promicanju energateske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i ekologija nagrađena je Tehnička škola Sisak.

U kategoriji očuvanja povijesno-kulturne baštine Zlatna Victoria je pripala Umjetničkoj akademiji iz Splita za njihov projekt obnove Parka skulptura bivše Željezare Sisak, a ista je nagrada dodijeljena i Osnovnoj školi “22.lipnja” za edukaciju učenika na podizanju svjesti o potrebi očuvanja baštine. Zlatnu Victoriu u istoj kategoriji dobile su i sisačke obitelji Franjić i Rončević za očuvanje izvorne fasade zajedničkog stambenog objekta u Ulici Matije Gupca.

U kategoriji promicanja autohtone gastronomske, enološke i ekološke ponude dodijeljene su tri Zlatne Victorie. Restoran Bijela Lađa dobio ju je za promicanje povijesti grada Siska kroz gastronomiju, Hotel Panonija za lokalna riblja jela te Restoran Cocktail za poticanje suradnje s lokalnim proizvođačima hrane. Osoba koja je 2015. godine doprinijela promicanju turističke ponude grada Siska je, po mišljenju komisije Turističke zajednice Siska, Vlatko Čakširan – ravnatelj Gradskog muzeja Sisak dok su organizacije koja su doprinijele promicanju turističke ponude grada Siska Udruga Lađara Sisak te Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – ogranak Sisak, klub Vrbina. Oni su lani pokrenuli utrku šiklji i Kupsku alku.

Autorica priznanja Zlatna Victoria je ove godine učenica 8. razreda Osnovne škole “22.lipnja” Tena Umljenović. Njen prijedlog je ocijenjen najboljim na javnom pozivu kojeg je Turistička zajednica uputila sisačkim školama.

Komentirajte