1 C
Sisak
Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Policija prekršajno prijavila 12 pješaka i osam vozača

- Marketing-spot_imgspot_img

U petak, 22. siječnja od 10 do 14 sati, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor kretanja i zaštite pješaka u prometu.
Tijekom provođenja ove akcije policijski službenici su utvrdili 109 prometnih prekršaja, od kojih se 20 odnosilo na ciljane prekršaje.
Na području Kutine je evidentirano 11 prekršaja, na području Novske tri, po dva prekršaja na području Siska i Petrinje, dok je po jedan prekršaj evidentiran na području Gline i Dvora.

Najviše je utvrđeno prekršaja pješaka i to nepropisnog prelaska kolnika izvan obilježenog pješačkog prijelaza – 12 prekršaja te osam prekršaja nepropuštanja pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu od strane vozača.

Prema dobnim skupinama najviše počinitelja, i to sedam, bilo je starije od 50 godina, pet počinitelja u dobnoj skupini od 31 do 40 godina, potom četiri počinitelja u dobnoj skupini od 25 do 30 godina i po dva počinitelja u dobnim skupinama od 18 do 24 godine i od 41 do 50 godina.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti