Naslovnica Sport Ostali sportovi Karatisti Siska godinu otvorili srebrom i broncom

Karatisti Siska godinu otvorili srebrom i broncom

Luka Crnković, Ivan Delić i Ivan Vujnović nastupili su na 5. Grand Prixu Međimurje-Croatia u Čakovcu.

To su natjecanje, na kojem su ove godine nastupila 429 natjecatelja iz 51 kluba iz Hrvatske BiH i Slovenije, organizirali Karate klub Međimurje iz Nedelišća i Hrvatski karate savez.
Športski karate klub Sisak predstavljali su učenik Luka Crnković, mlađi kadet Ivan Delić i junior Ivan Vujnović.

Prvi na tatami je izašao najmlađi natjecatelj Luka Crnković , u konkurenciji učenika (10 do 11 godina) u katama. Kao i na prethodnim natjecanjima, Luka je i na ovom, izrazito konkurentnom, pokazao da se može nositi s najboljima u svojoj kategoriji. Iako je izgubio polufinalni meč, vrlo tijesno odlukom sudaca 3 : 2, od kasnijeg pobjednika, u repasažnom meču pokazao je svoju kvalitetu i zasluženo osvojio 3. mjesto.

U nastavku kata natjecanja, u konkurenciji mlađih kadeta (12 do 13 godina), Ivan Delić je nažalost izgubio prvi meč od natjecatelja koji ga nije povukao u repasaž pa nije sudjeovao niti u borbi za treće mjesto.

U natjecanju u borbama nastupio je Ivan Vujnović, u konkurenciji juniora (17 do 18 godina). Dokazao je da prošlogodišnji odlični rezultati, nažalost prekinuti ozljedom koljena, nisu bili slučajnost. Nakon uspješnog liječenja i povratka u karate sport, prvo je na klupskom polaganju položio za smeđi pojas, a na ovom, svom prvom nastupu u ovoj godini, osvojio je srebrnu medalju. Finalni meč, koji je završen bez bodova, izgubio je preglasavanjem sudaca (3:2).
-Ivan je u tijeku meča imao ostvarena dobra dva napada, no suci ih nisu prepoznali kao bodujuće. – mišljenja je njegov trener Marijan Kosa, koji se s obzirom da je natjecateljska sezona vrlo duga i bogata natjecanjima, nada daljnjim športskim uspjesima ne samo Ivana Vujnovića već i ostalih članova Športskog karate kluba Sisak.

Prilika za dokazivanje pruža im se već sredinom veljače na Kupu mladosti u Ivanić Gradu.

Komentirajte