Naslovnica Vijesti SMŽ Pobuna kutinskih SDP-ovaca

Pobuna kutinskih SDP-ovaca

Dio SDP-ovaca u Kutini javno se ogradio od SDP-ova kutinskog gradonaečlnika Andrije Rudića. U priopćenju ističu konstantno nezadovoljstvo njegovim radom, a kap koja im je prelila čašu su događaji potaknuti skandalom oko zapošljavanja u Dječjem vrtiću Kutina.

Nakon što je gradonačelnik upozorio kako se planira u vrtić zaposliti kćer od ravnateljice, a ravnateljica odgovorila tvrdnjama kako je određen broj uposlenika u toj ustanovi zaposlen uz urgiranje samoga gradonačelnika, u slučaj se upetljao i vladajući SDP. Nepotpisano priopćenje lokalnog SDP-a na tu temu potaknulo je reakciju devet istaknutih SDP-ovaca, među kojima su i bivši čelnik kutinskog SDP-a Zdravko Has te uz njega i neki drugi sadašnji članovi predsjedništva SDP-a Kutine. Podsjećaju da tijela stranke nisu odlučivala o priopćenju, ali idu i dalje.

“Ne želimo prihvatiti optužbe da je SDP Kutine krivac za procese izazvane jednom osobom preko svojih bližih suradnika. Mi to ne zaslužujemo jer odavno ne podržavamo ponašanje “upravljanje odabranim podanicima” koji provodi “naš” gradonačelnik Andrija Rudić. Od početka mandata gospodina A.Rudića stranka je u totalnom rasulu, odljevu članstva i konstantne konfuzije na sastancima. Manipuliranje predsjedništva i gradskog odbora, biranje čak četiri predsjednika u pet godina jedan su dio zaljuljanog teatra.” – ističe se u priopćenju “pobunjenih” SDP-ovaca koji se žele “ograditi od bilo kakve odgovornosti i štete koju jesu ili će prouzročiti ovakvi postupci gradonačelnika A. Rudića”.

Gradonačelnik Rudić nije htio komentirati priopćenje pobunjenih SDP-ovaca, no zato je reagirao SDP Kutine. Šest članova Gradskog SDP-a i tajnik Nebojša Vidaković izražavaju u priopćenju potporu gradonačelniku.

“Poštovani, U vezi pamfleta koji ste dobili potpisanog od strane nekoliko članova SDP-a članovi Gradskog odbora SDP-a očituje se ovako: Gradonačelnik je čvrsto stao na kraj i lijevom i desnom nepotizmu i pogodovanju, a to smeta sve koji su u tom lancu sudjelovali i sada se prepoznaju u kritikama koje im javnost upućuje. Nije ovo prvi puta da se grupa ljudi koji su imali izravne koristi od članstva u SDP-u javlja, očito nezadovoljna time što nisu ostvarene njihove privatne ambicije i što se situacija u tijelima u kojima rade znatno promijenila. Mi ćemo i dalje davati podršku gradonačelniku da nastavi stvarati dobru klimu u gradu koja donosi nova zapošljavanja, nove EU projekte i prepoznatljivost Kutine. 15,5 milijuna kuna povućenih sredstava iz fondova EU i preko 150 novootvorenih radnih mjesta uz poticaje i EU projekte gradskih institucija, pripremljena dokumentacija za izgradnju vodovoda i kanalizacija, kao i činjenica da je Kutina među gradovima koji su najbolje povlačili sredstva za regionalni razvoj o čemu su nedavno pisali i mediji u tome nas samo učvršćuje. Navažnije je za zdravi grad stvoriti zdrave i stručne temelje, a stara narodna kaže da se za dobrim konjem velika prašina diže.” – stoji u priopćenju.

Komentirajte