Naslovnica Vijesti Kultura Veliki planovi za Kino klub Sisak u 2016.

Veliki planovi za Kino klub Sisak u 2016.

Kino klub Sisak iznimno je zadovoljan proteklom 2015. godinom, a za ovu planiraju mnoge aktivnosti.

Za 2016. u planu imaju tri velika projekta: „Planet film“, „Pitanje za film“ i o treći po redu „Star film fest“.

Planet film je projekt koji govori o Kino klubu Sisak, filmovima, filmskoj pismenosti i radionici koja će se održati za filmske zaljubljenike. Cilj projekta je organizacija filmskih radionica za osnovnoškolce koji će bit predstavljeni u sedam sisačkih osnovnih škola. Rezultati projekta će bit višestrani: u školama na području grada Siska sazrijevat će potreba za osnivanjem filmskih družina, edukacija polaznika na radionici, ”proizvodnja” filmova i odlazak na revije filmova, a samim time i druženje, rađanje novih prijateljstava te očekivano povećanje broja članova u Kino klub.

Drugi projekt za 2016. je „Pitanje za film“ koji će biti u provedbi od sredine veljače pa sve do kraja travnja, a prikazat će rad Kino kluba koji će obuhvatiti prošlogodišnji Star film festival i partnerske festivale a biti će prikazivani pobjednički filmovi. Nakon projekcija slijedi filmski kviz od tri dijela koji će obuhvatiti opću filmsku kulturu, holivudske klasike, ali isto tako i one regionalne. Natjecatelji će sudjelovati kao ekipe od minimalno tri člana do maksimalno šest članova. Filmovi će se prikazivat svaki petak u mjesecu, a poslije projekcije i kviza slijedi afterparty uz glazbu poznatih filmskih soundtrackova.

Osim ova tri projekta, ekipa juniora Kino kluba Sisak priprema u svibnju veliko prestavljanje svoje udruge s novih pet filmova, od kojega su dva u realizaciji. Također pripremaju kandidaturu za Dječju reviju stvaralaštva 2017. godine u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom.

Početkom ove godine dobili su i novu web stranicu koju možete pogledati na: www.kks.hr

Svi vi koji želite postati članovi Kino kluba Sisak mogu ih kontaktirati putem službene stranice i ispuniti prijavu.

Komentirajte