6 C
Sisak
Srijeda, 27 listopada, 2021

Epilog pirotehnike u SMŽ – četvero ozlijeđenih, sedmero prijavljenih

- Marketing-spot_imgspot_img

U razdoblju od 15. prosinca 2015. do 8. siječnja 2016. godine provedena je operativna akcija „Mir i dobro“, kojoj je cilj ostvarivanje dobrog stanja javnog reda i mira te opće sigurnosti građana i imovine u doba božičnih i novogodišnjih blagdana.
Prioritet ove akcije je svakako bilo sprječavanje stradavanja ljudi i štete na imovini, a sve kako bi predblagdansko i blagdansko vrijeme prošlo u primjerenom i sigurnom ozračju.

Postupajući po pojačanim mjerama i provodeći aktivnosti iz ove akcije, policijski službenici su na području Policijske uprave sisačko-moslavačke poduzeli sljedeće:

– oduzeto je 5 komada oružja, 363 komada raznog streljiva i 0,2 kilogram eksploziva.

– zbog nezakonitog posjedovanja oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava utvrđena su 4 prekršaja, zbog čega su prijavljene 4 osobe. Evidentirana su tri kaznena djela iz ove domene, za što su protiv tri osobe podnesene kaznene prijave.

Za vrijeme trajanja ove akcije na području Policijske uprave sisačko-moslavačke je zabilježeno stradavanje, odnosno ozljeđivanje četiri osobe. Teške tjelesne ozljede zadobilo je dvoje djece i jedan maloljetnik, dok je lakše ozlijeđena jedna punoljetna osoba.

U nedjelju, 27. prosinca oko 12.30 sati u Ulici Vjekoslava Karasa u Sisku, prilikom korištenja pirotehničkih sredstava II razreda, teške tjelesne ozlijede zadobio je 10-godišnji dječak. On je neopaženo izašao iz kuće te je sa sobom ponio jednu petardu koju je upalio, ali ju nije odbacio već mu je eksplodirala u ruci i ozlijedila ga. Liječnička pomoć mu je pružena u sisačkoj bolnici gdje su mu konstatirane teške ozljede.

Na Staru godinu, 31. prosinca, evidentirana su tri slučaja ozljeđivanja od pirotehničkih sredstava:
Oko 18 sati, u mjestu Gornja Gračenica, grad Popovača, 16-godišnjak je u metalnu dršku čekića, načinjenu od šuplje cijevi, stavio upaljenu petardu te mu je uslijed eksplozije petarde ozlijeđena šaka u kojoj je držao čekić. U sisačkoj bolnici su mu konstatirane teške tjelesne ozljede.

Sat vremena kasnije u Voloderu, grad Popovača, 12-godišnjak je u svom dvorištu zapalio petardu koja mu se aktivirala u ruci. I njemu je liječnička pomoć pružena u sisačkoj Općoj bolnici gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede.

U Ulici Antuna Mihanovića u Kutini je oko 19 sati 49-godišnji muškarac u dvorištu svoje kuće aktivirao petardu koja mu je eksplodirala u ruci te je zadobio lakše tjelesne ozljede.

U novogodišnjoj noći, 31. prosinca/1. siječnja u mjestu Bukovsko, grad Sisak, 22-godišnjak je u svom dvorištu pucao iz puške u zrak. Uhićen je te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje, kojim je utvrđeno da je nabavio i nedozvoljeno posjedovao ovu poluautomatsku pušku, koja je oduzeta zajedno sa 110 komada streljiva. Protiv njega je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti