16.9 C
Sisak
Utorak, 19 listopada, 2021

Donatori Domoljubne koalicije s područja SMŽ

- Marketing-spot_imgspot_img

Objavljena su konačna financijska izvješća s parlamentarnih izbora.

SDP-ova koalicija Hrvatska raste tako je od donacija primila samo 82.574 kuna, a nijedan od donatora nije s područja Siska i SMŽ.

S druge strane HDZ je primio ukupno više od 7,3 milijuna kuna donacija, a s velike liste donatora nekoliko desetaka ih je s područja Sisačko-moslavačke županije.

Najizdašnija donatorica, s pdoručja SMŽ, je Glinjanka Martina Jurković koja je Domoljubnoj koaliciji donirala 30.000 kuna.

Po 10.000 kuna donirali su Tanac d.o.o. iz Novske Darka Movrića, Sepia d.o.o. iz Kutine i Sunjanin Davor Vrbanek, vlasnik građevinske tvrtke GME Sunja.

D. Vrbanek radi, uz ostalo, i mnoge poslove za Sisačku biskupiju što rezultira, pokazuje se, uspješnim poslovanjem. Naime, prema podacima Fine 2014. godine GME Sunja je završio uz 5,2 milijuna kuna dobiti, nakon oporezivanja. Obzirom je ukupan prihod iznosio 22,2 milijuna kuna, ispada da je gotovo jedna četvrtina prihoda dobit, što je u građevinarstvu, u ovo vrijeme krize, iznimno rijetka pojava.

Zadnji put toliku je dobit GME imao 2011. godine, u vrijeme obnove Velikog Kaptola.

Po 5.000 kuna donirali su Korina prioizvodnja iz Rajića te sisački poduzetnik Neven Žužić.

Od političara je najveći iznos, 8.000 kuna, donirao župan Ivo Žinić, nakon njega sa 6.000 kuna slijedi županijski vijećnik HDZ-a Ivica Šipuš, a po 2.000 kuna donirali su mnogi lokalni političari poput Željka Krapljana, Marijane Petir, itd. Isti iznos donirao je i sisački poduzetnik Ivica Knežević.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti