Naslovnica Vijesti Sisak Udruga Novi svijet obilježila Mjesec borbe protiv ovisnosti

Udruga Novi svijet obilježila Mjesec borbe protiv ovisnosti

Programi prevencije ovisnosti jedna su od aktivnosti sisačke udruge Novi svijet koji se u različitim oblicima odvijaju od samih početaka njihovog rada. Tako su prvi preventivni program za djecu i mlade održali još 1998. godine. Nakon šest programa kampanja protiv ovisnosti, zatim dvanaest multimedijskih kampanja za zdraviji život „Živi život“, posljednjih pet godina preventivne aktivnosti održavaju se u okviru projekta Povjetarac – Neovisnost.

Ovogodišnji Mjesec borbe protiv ovisnosti, koji se obilježava od 15. studenog do 15. prosinca, ponovno je potaknuo djelatnike i stručne suradnike udruge Novi svijet na organizaciju interaktivnih radionica za učenike sedmih razreda u osnovnim školama Sisačko-moslavačke županije. Tako su učenici sisačkih osnovnih škola Braća Ribar i Braća Bobetko, petrinjske škole Dragutina Tadijanovića te njihove područne škole u Mošćenici, učenici Osnovne škole Rajić i Osnovne škole Jasenovac te učenici Osnovne škole Braća Radić u Martinskoj Vesi imali priliku na zabavan, ali edukativan način učiti o ovisnostima. Radionice su vodili doktori medicine Dina Vladić i Adis Keranović, a učenici su osim informacija o štetnosti ovisnosti, od liječnika dobili i pokoji koristan savijet i odgovor na pitanja.

Projekt Povjetarac – Neovisnost, koji se održava po šesti puta, financiran je od strane Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Sisačko – moslavačke županije.

Komentirajte