Naslovnica Sport Ostali sportovi I najmlađi hrvači Siska na pobjedničkom postolju

I najmlađi hrvači Siska na pobjedničkom postolju

Čari osvajanja medalja iskusili su srebrni Ivan Gorup te zlatni Stipe Cerjak i Mateo Barić.

hrvanje_ph_djecaci_2015 (1)

Prošlog vikenda najmlađi hrvači Siska, koji prvi puta nastupaju na državnom prvenstvu, spoznali su što znači sportski uspjeh. Na prvenstvu Hrvatske su za Hrvački klub Sisak nastupili Stipe Cerjak, u kategoriji do 33 kg, Mateo Barić i Vito Sušek, u kategoriji 36 kg, te Roko Aralica u kategoriji 54 kg i Ivan Gorup u kategoriji 65 kg.
U Sisak se nisu vratili pognutih glava, već naprotiv izrazito ponosni i s odličjima oko vrata.
Doduše, Roko Aralica i Vito Sušek nisu uspjeli doći do medalje, obzirom da su u prvoj borbi izgubili i nisu uspjeli ući u repasažne borbe koje vode do medalja, no pred njima je još puno borbi i šansi za osvajanje medalja.
Svoju prvu šansu iskoristio je Ivan Gorup koji je pokazao što je naučio i izborio je drugo mjesto na pobjedničkom postolju – srebrnu medalju, a malo je nedostajalo da okiti zlatom.
No najiskusniji u ovoj ekipi Stipe Cerjak i Mateo Barić su svoje iskustvo pretvorili u zlatne medalje i popeli se na pobjedničko postolje. To su ostvarili izvanrednim pobjedama u svim borbama i pokazali su da već sada dobro vladaju tehnikom hrvanja.
– Hrvački klub Sisak nema straha za svoju budućnost jer dolaze nove mlade generacije vrhunskih hrvača sa čime se mi osobito ponosimo. Ovi koji su nastupili na ovom državnom prvenstvu, svi su se hrabro borili i pokazali što su naučili na treninzima koje vode naši iskusni treneri Goran Plavec i Dražen Majnarić. – naglasio je predsjednik Hrvačkog kluba Sisak Željko Čulina.

Komentirajte