9 C
Sisak
Četvrtak, 18 travnja, 2024

Suradnja Sisačko-moslavačke županije i županijske Obrtničke komore

Datum:

Marketing

Sisačko-moslavačka županija i županijska Obrtnička komora nedavno su potpisali Sporazum o sufinanciranju promicanja, organiziranja i sudjelovanja u obrazovanju za majstorske ispite i stručnu osposobljenost za potrebe obrtništva i poduzetništva.

„Transfer znanja u ovom je trenutku najvažnija stvar u ovom projektu kojim je Sisačko-moslavačka županija odlučila pomoći Obrtničkoj komori SMŽ da transferom znanja dođemo do kvalitetnog kadra, koji na Zavodu za zapošljavanje neće čekati niti jedne minute, nego će, sa svojim znanjem, sa svojim stečenim radnim iskustvom, otvoriti nove obrte, licencirati svoje radionice i uzeti u naukovanje nove učenike.“ – rekao je predsjednik županijske Obrtničke komore Adolf Cvanciger.

Cvanciger je spomenuo i kreditnu liniju Poduzetnički krediti, u kojoj Županija zajedno s jedinicama lokalne samouprave sufinancira kamatu kredita, te iskazao žaljenje što je Sisak, najveći i glavni grad Sisačko-moslavačke županije odbio uključiti se u ovu pomoć poduzetništvu, a, kako je rekao, prema njegovim informacijama ni u sljedećoj godini se Sisak ne namjerava uključiti.

Župan Ivo Žinić je naglasio kako s novim čelništvom Obrtničke komore SMŽ suradnja dobiva na intenzitetu i kvaliteti. Rekao je kako se nada da je aktualni broj od 2062 obrta na području Županije, a riječ je o najnižem broju u dugom nizu godina, krajnji broj, odnosno da će broj obrta od sada samo rasti. „Nadam se i da će ovaj sporazum koji smo potpisali, kojim pomažemo razvoj, prije svega znanja u obrtništvu, biti pomoć, koja će pokrenuti cijelo obrtništvo.“ – dodao je Žinić.

Možda vas zanima...

Obilježite Dan planeta Zemlje u Ekološkom centru Vrata Zrinske gore

Ekološki centar „Vrata Zrinske gore“ obilježit će 22. travnja,...

Zabavno-rekreativna manifestacija „Dan planeta Zemlje u Moslavini“ po jubilarni 20. put

Po jubilarni 20. put u Moslavini se održava zabavno-rekreativna...

Humanitarni koncert “Pomozimo Katarini Nerlović”

U utorak, 30. travnja, organizira se u Lipovljanima humanitarni...

Održan prosvjed u Vrginmostu „Stop Phaten Plastic“

Građanska Inicijativa „Stop Phaten Plastic“ organizirala je 11. travnja...