Naslovnica Vijesti Sisak FOTO: Čovječe ne ljuti se – uživo – navijalo se u...

FOTO: Čovječe ne ljuti se – uživo – navijalo se u Komarevu, Petrinji, Glini i Gvozdu

Ovogodišnji projekt sisačke udruge Novi svijet “Čovječe ne ljuti se – uživo”, kao i svi prethodni, završnicu je imao upravo na Međunarodni dan tolerancije, 16. studenoga.

Ovaj projektni ciklus bio je ponešto drugačiji od prethodnih.

Ove su školske godine prvi puta Čovječe, ne ljuti se – uživo u jednom projektu zaigrali u četiri osnovne škle Sisačko – moslavačke županije (1. osnovna škola Petrinja, OŠ Glina, OŠ Gvozd i OŠ Komarevo). Sve one nalaze se na području posebne državne skrbi, gdje je programska problematika, uslijed složene socio – ekonomske strukture, izuzetno osjetljiva. Izazov je time bio veći, a motivacija u udruzi jača.

Kao prvu novost, uvedene su konzultacijske prezentacije za razrednike u kojima  se pojašnjava smisao projekta te im date instrukcije kako da da svoje učenike putem školskih satova građanskog odgoja pripreme za sudjelovanje u samoj igri.

Rezultat je bio više nego zadovoljavajući. Uz veliku motivaciju, svi sudionici, osim mudrog pristupa osnovnom, poznatom konceptu ove popularne igre, pokazali su i zavidnu razinu znanja iz područja tolerancije kao i vještinu i umjeće pri savladavanju malih sportskih i glazbenih zadataka.

Svaka igra u svakoj školi bila je tako na svoj način zanimljiva, drugačija, napeta… Posebno je lijepo bilo vidjeti vatreno, sportsko navijanje, u kojem se nisu štedjela grla, tako da je atmosfera često podsjećala na važne sportske utakmice.

Komentirajte