Naslovnica Vijesti SMŽ Župan Žinić: Neću u Sabor

Župan Žinić: Neću u Sabor

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, ujedno i peti na listi Domoljubne koalicije na nedavno održanim parlamentarnim izborima, prokomentirao je za Petrinjski radio rezultate izbora na temelju kojih je Žinić u VI.izbornoj jedinici osvojio 12,4 posto glasova birača, odnosno drugi je po broju preferencijalnih glasova. Kazao je kako je zadovoljan rezultatima.

„To je dobar rezultat, pogotovo ako znamo da mi kao stranka nismo forsirali, odnosno čak smo imali naputak da se ne ide na preferencijalne glasove. Zahvaljujem svim biračima i onima koji su dali potporu Domoljubnoj koaliciji. U županiji smo ostvarili jedan dobar rezultat, puno bolji nego na prošlim parlamentarnim izborima, no nisam zadovoljan s ukupnim rezultatom naše šeste izborne jedinice. Mi smo očekivali daleko bolji rezultat nego što smo ostvarili”, rekao je Žinić, a prenosi portal53.hr.

Dodaje kako sada slijede detaljnije analize kako bi se utvrdilo gdje su napravljeni određeni propusti, no poručuje kako je kampanjom zadovoljan. Napominje kako će svoj osvojeni saborski mandat staviti u mirovanje i ostat će sisačko-moslavački župan.

„Tek godinu dana sam na čelu županije i ne bi bilo fer i korektno prema stanovnicima županije da odem u Sabor. Bez obzira na rezultate izbora 2017.godine, kada budu lokalni izbori, kandidirat ću se za župana. Ukoliko ne prođem, neću aktivirati svoj mandat nego ću se vratiti na posao, da ne bi ljudi shvatili da osobno želim biti saborski zastupnik. To nije moja želja. Moja želja i cilj su nešto drugo, a to je da radim za opće dobro, to je moja misija i tako ću nastaviti”, zaključio je Žinić za portal53.hr.

Podsjetimo, prema neslužbenim informacijama iz HDZ-a Žinića bi u Saboru trebao mijenjati bivši gradonačelnik Novske Antun Vidaković.

Komentirajte