6 C
Sisak
Utorak, 21 ožujka, 2023

Kandidat Željko Lenart se predstavio na domaćem terenu

- Marketing-spot_imgspot_img

U prepunoj dvorani restorana Dunja u Kutini okupili su se u subotu 31.10.2015. godine HSS-ovci iz Kutine i Popovače kako bi dali podršku svom kandidatu za Hrvatski sabor Željku Lenartu.  Podršku mu je dala i rođena Moslavka, hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i potpredsjednica HSS-a Marijana Petir koja je rekla da je ovo prilika da Moslavina opet dobije svog zastupnika te je pozvala sve okupljene da 8.studenog na listi broj 3. zaokruže broj 13. ispred Lenartovog imena.

Željko Lenart je predstavljajući svoj program posebno se  osvrnuo na teške uvjete života na selu i katastrofalno stanje u poljoprivredi.  Rekao je da na svom imanju proizvodi povrće i ratarske kulture na površini od 30 ha i da se svakodnevno susreće sa problemima koji danas muče poljoprivredne proizvođače od toga da im velike tvrtke, te nakupci
i prekupci diktiraju otkupnu cijenu poljoprivrednih proizvoda, do toga da se Ministarstvo poljoprivrede prema poljoprivrednicima odnosi maćehinski.

„Nas čuvare hrvatskog sela i proizvođače hrane tretira se u
našoj državi kao građane drugog reda i kao manje vrijedne i to se mora promijeniti!“, rekao je Lenart i dodao da će  kao zastupnik u Hrvatskom saboru učiniti sve što je potrebno da svaki poljoprivrednik može dobiti pravednu cijenu za svoj proizvod, te pošteno živjeti od svoga rada zajedno sa svojom obitelji.

„To je moguće ostvariti suzbijanjem nepoštene trgovačke prakse i boljom organizacijom tržišta poljoprivrednih proizvoda, udruživanjem poljoprivrednih proizvođača i njihovim zajedničkim nastupom na tržištu. Založit ću se za smanjenje PDV-a na repromaterijal i na hranu, jer ćemo na taj način postići cijenu
proizvoda s kojom ćemo moći pokriti svoje troškove, zaraditi za
pristojan život i imati zadovoljne kupce i potrošače“, rekao je Lenart.

Osvrnuo se je i na kutinskog diva „Petrokemiju“ i rekao da o poslovanju te tvrtke ovise mnogobrojne obitelji u Kutini kao i poljoprivrednici diljem Hrvatske te da buduća Vlada mora garantirati pravovremenu i cjenovno prihvatljivu opskrbu plinom te tvornice kao i osigurati stabilnost te tvrtke.

Željko Lenart će biti jedini poljoprivrednik u Hrvatskom saboru što je pokazala i analiza kandidacijskih lista koju je proveo Hrvatski seljački savez, stoga je podršku Lenartu u njegovom rodnom gradu u ime svih poljoprivrednika izrazio i Mijo Latin, predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza.

Zadnje novosti
Ostale novosti