6 C
Sisak
Utorak, 21 ožujka, 2023

Otvoreno pismo Darinka Dumbovića Boži Petrovu

- Marketing-spot_imgspot_img

Darinko Dumbović, gradonačelnik Petrinje, i prvi na listi koalicije Uspješna Hrvatska u 6. izbornoj jedinici, poslao je otvoreno pismo Boži Petrovu, gradonačelniku Metkovića. Pismo prenosimo u cjelosti.

“Poštovani gospodine Petrov,
obraćam Vam se ovim putem kao kolegi gradonačelniku i kandidatu na predstojećim izborima za Hrvatski sabor.
Uvijek mi je zadovoljstvo na hrvatskoj političkoj sceni vidjeti nova i svježa lica koja su spremna uložiti svoje znanje, volju i trud i raditi na dobrobit svih naših građana, pa tako pozdravljam i pojavu MOSTA nezavisnih lista kao nove političke opcije. Isto tako, drago mi je da se javno zalažete za poštenu, nekorumpiranu i racionalnu javnu upravu, čiji je jedini cilj bolji život ljudi koji su nas svojim glasovima i postavili na čelo te uprave.
Ipak, smatram kako poštenje i štednja koje stalno ističete, sami ne mogu činiti politički program. Poštenje bi moralo biti pretpostavka bilo kakvog djelovanja u društvu, što nažalost u Hrvatskoj često nije slučaj te ga još uvijek moramo isticati, a štednja u javnoj upravi je posebna priča.
Naime, štednja je u posljednjih nekoliko godina postala izuzetno popularan termin među političarima u Hrvatskoj, ali i šire. Sigurno je izuzetno oportuno što češće ponavljati kako si uštedio puno sredstava u proračunu bez obzira je li to istina ili ne, jer birači to vole čuti, pogotovo u trenucima kada su i sami zbog teške gospodarske situacije primorani sve više štedjeti.
Međutim, posao izvršne vlasti nije da troši tuđi novac kako se u Hrvatskoj najčešće misli, ali nije niti da samo štedi kako je to postalo popularno govoriti. Posao izvršne vlasti je da sa minimalnim javnim sredstvima kreira što je moguće kvalitetnije rezultate i ostvari što veći napredak u svim područjima svoga djelovanja i odgovornosti. To je jedini način koji osigurava stalno poboljšanje kvalitete života našim građanima, što je zapravo i konačni cilj javne uprave.
Radeći na ovaj način, od 2013. godine do danas, kao gradonačelnik Petrinje, zajedno sa svojim suradnicima sam pokrenuo i realizirao stotinjak manjih ili većih projekata, u čijem je financiranju naš skromni gradski proračun služio samo kao baza za dobivanje sufinanciranja od strane središnje države ili fondova Europske unije. Tako u ukupnoj vrijednosti projekata od preko 122 milijuna kuna, Grad Petrinja sudjeluje s tek nešto manje od 20 milijuna kuna.
To je način rada kojeg smatram jedinim odgovornim i kvalitetnim načinom rada u izvršnoj vlasti. O svemu navedenom te o tome što tko nudi Hrvatskoj, vrlo rado bih raspravio s Vama na javnom sučeljavanju, na mjestu i u vrijeme koje Vi odaberete. Ako Vam tako najbolje odgovara, suglasan sam da to bude i u Metkoviću.
S uvjerenjem kako ćemo se uskoro vidjeti, primite moje srdačne pozdrave!”

Zadnje novosti
Ostale novosti