8 C
Sisak
Petak, 29 ožujka, 2024

Kutinska prometna policija na autocesti provela akciju na brzinu

Datum:

Marketing

U četvrtak, 29. listopada od 10 do 14 sati, policijski službenici Postaje prometne policije Kutina su na autocesti A3 Bregana – Zagreb – Lipovac, kod odmorišta Gračenica, proveli akciju usmjerenu na nadzor brzine kretanja. Tijekom provođenja akcije nepropisnu brzinu utvrđivali su laserskim uređajem FAMALASER III te su utvrdili 77 vozača koji se nisu pridržavali propisane brzine kretanja.

Utvrđen je 61 prekršaj vožnje brzinom od 10 do 30 km/h većom od dopuštene, zbog čega su ovi vozači kažnjeni s 500 kuna, kaznom od 1000 kuna je kažnjeno 14 vozača koji su vozilom upravljali brzinom od 30 do 50 km/h većom od dopuštene, dok su dva vozača upravljala brzinom preko 50 km/h iznad dopuštene.

Rekorder ove akcije bio je slovenski državljanin koji je upravljao vozilom marke VW Passat, talijanskih registracijskih oznaka, brzinom od 221 km/h, kojemu je izrečena novčana kazna u iznosu od 5000. Također brzinom preko 50 km/h iznad dopuštene upravljao je i hrvatski državljanin s vozilom marke BMW, austrijskih registracija, koji se kretao brzinom od 219 km/h i to za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. Protiv njega će nadležnom prekršajnom sudu biti podnesen optužni prijedlog.

Tijekom trajanja ove akcije policijski službenici su dodatno utvrdili još deset ostalih prekršaja, od čega se najveći broj odnosio na nepoštivanje ograničenja, zabrana i obveza izraženih pomoću postavljenih prometnih znakova.

Za vrijeme akcije je utvrđeno ukupno 89 prekršaja, počinjenih od strane 87 vozača te je alkotestiran 41 vozač i niti jedan nije bio pod utjecajem alkohola.

Možda vas zanima...