6 C
Sisak
Utorak, 21 ožujka, 2023

Hrvatska zora u Sisku: Neka narod ne bira manje zlo već dobro

- Marketing-spot_imgspot_img

“Cilj nam je urediti državu, počevši od sabora. Da promjenom izbornog zakona onemogućimo odabir stranačkih poslušnika i omogućimo narodu da uistinu i bira svoje zastupnike. Zbog stranačke stege i poslušnosti Sabor je danas mjesto govora mržnje umjesto da bude mjesto mudre rasprave i argumentacije” – rekao je u utorak u Sisku nositelj liste Hrvatske zore za 6. izbornu jedinicu Ante Birin.

Dodao je kako Hrvatska zora želi šprovesti i reformu lokalne i regionalne uprave jer su jedinice lokalne samouprave postale mjesta uhljebljivanja umjesto da služe zajednici.

“Danas je stanovništvo Sisačko-moslavačke županije brojčano na istoj razini kao i prije 150 godina. U deset godina županija je izgubila 13.000 stanovnika. Hrvatska se ne smije svesti samo na Zagreb, Rijeku i Split već cijela RH mora živjeti punim plućima” – dodao je Birin istaknuvši:

“Ovo sve će Vam reći i SDP i HDZ, ali činjenica je da su te dvije stranke imale priliku to provesti, ali nisu. Nisu proveli jer im to odgovara i jer su njihovi kandidati birani po stranačkoj poslušnosti, a nisu to oni koji će raditi za dobro stanovnika svojih izbornih jedinica”.

Drugi na listi je Kutinčanin Stjepan Sviben koji je istaknuo problem gospodarstva.

“Trebamo napraviti reset sustava, ukinuti parafiskalne namete, smanjiti PDV na 5,6,7 posto kao u Kanadi i drugdje, a  državu pojednostaviti. Država troši sve, i PDV od 25 posto i trošarine i sve namete koji postoje samo radi njene potrošnje” – rekao je Sviben.

Treći na listi je Siščanin Ivica Petrović, umirovljeni profesionalni vojnik.

“Sve investicije nas zaobilaze kao da smo Područje 51. Županija je ratom uništena, nije obnovljena, svi obećavaju svašta, dođu i uzmu glasove i zaborave. Samo nas USKOK posjeti, a svi govore o poštenju. Gdje USKOK dolazi nema poštenja. Uz to sad nam daju i odlagalište nuklearnog otpada koje će dodatno udaljiti investicije” – istaknuo je Petrović.

“Iz Siska upućujemo apel onima koji zavode siromašni narod. Apeliramo da prestanu i jedni i drugi nagovarati narod da glasaju za manje zlo – neka narod jednom glasa i za dobro” – rekao je čelnik hrvatske zore dr. Milan Kujundžić.

Zadnje novosti
Ostale novosti