6 C
Sisak
Utorak, 21 ožujka, 2023

HDZ u Sisku: Osigurat ćemo nova radna mjesta i rast Hrvatske

- Marketing-spot_imgspot_img

Predstavnici koalicije HDZ-a, HSS-a, HSP-AS-a, BUZ-a, HSLS-a, HRAST-a, HDS-a i ZDS-a u šestoj izbornoj jedinici družili su se u subotu s građanima na tržnici u Sisku.

Čelnici liste tijekom druženja predstavili su svoj program u kojem ističu da se zalažu za bolju i jaču Hrvatsku. Iz Siska su poslali poruku kako je došlo vrijeme za promjene jer ne žele Hrvatsku u kojoj 30 posto ljudi živi na rubu siromaštva, nego onakvu u kojoj se od svojega rada može pristojno živjeti.

HDZ-ov Dražen Bošnjaković istaknuo je kako će HDZ sa svojim partnerima osigurati nova radna mjesta, rast Hrvatske i BDP-a. Rekao je kako žele smanjiti bujanje javnog duga koji je trenutačno neodrživ, a dotakao se i SDP-ove vlade za koju je rekao kako u protekle četiri godine njihova mandata ništa dobrog nismo doživjeli.

HDZ-ov Goran Marić rekao je “kako je upravo primjer grada Siska i Sisačko -moslavačke županije, na žalost, primjer najveće žrtve loše ekonomske politike, jer ni jedan kraj nije pretrpio tako velik broj zatvaranja radnih mjesta i otpuštanja radnika kao ovaj”. Zato je potrebna promjena ekonomske i gospodarske filozofije koja će u Sisak vratiti proizvodnju i otvoriti nova radna mjesta.

Poljoprivrednici s područja županije i proizvođači hrane požalili su se na jake uvozničke lobije pored kojih na police trgovina ne mogu plasirati svoje domaće proizvode. HDZ-ov Gordan Jandroković rekao je kako će upravo jedna od njihovih glavnih mjera biti “snaženje domaćih proizvođača hrane”, ali i da će se obračunati s onima koji pogoduju uvozničkim lobijima.

Izvor:hrt.hr

 

Zadnje novosti
Ostale novosti