Naslovnica Vijesti Sisak Radionica o 3D printerima

Radionica o 3D printerima

U ponedjeljak, 26. listopada, na Metalurškom fakultetu održati će se radionica o 3D printerima pod nazivom “3D printer na stolu svakog “makera”, “geeka”, u radionici svake škole i fakulteta – e to je priča!” . Početak je u 13 sati i trajat će do 17 sati. Predavač je Ante Vukorepa.

Ante Vukorepa, developer iz Zagreba, i punokrvni hobist i entuzijast 3D printanja: Geek/maker danju, developer noću, desetak godina radio kao ICT novinar, prevoditelj, fotograf,
programer te još ponešto. Završio studij nuklearne energetike, ali (kako to obično biva) završio u nekim sasvim drugim vodama.
3D printerima se bavi zadnjih 3,5 godine. Sudjelovao kao contributor u razvoju Smoothiewarea i Marlina– dva najpoznatija firmwarea za 3D printere. Ponosni je vlasnik jednog (1) FDM printera vlastite izrade, s drugim na putu, te dva (2) stereolitografska (na koje zbog poslovnih obveza u zadnje vrijeme troši manje vremena nego što bi htio).
Autor nekoliko tehničkih priručnika, jedne knjige uputa, te koautor jednog leksikona iz područja informatičke industrije.

Više o interesima ovog iznimnog entuzijasta možete pročitati na poveznici:
http://gkr.hr/Lab/Citaonica/Ante-Vukorepa-3D-printer-na-stolu-svakog-makera-geeka-u-radionici-svakeskole-
i-fakulteta-e-to-je-prica

Komentirajte