Naslovnica Vijesti Sisak Županija od bivše županice traži 200.000 kuna naknade štete

Županija od bivše županice traži 200.000 kuna naknade štete

Sisačko-moslavačka županija podnijela je tužbu Općinskom sudu u Sisku protiv bivše SDP-ove županice Marine Lovrić Merzel radi naknade štete, tražeći od nje 200.000 kuna s kamatama.

Naime, toliko je iz županijskog proračuna u travnju  2014. ovrhom isplaćeno Elektrocentru Petek, temeljem nagodbe, a koja se spominje i u optužnici USKOK-a.  Elektrocentar Petek imao je 2011. godine pravo prvokupa županijskog udjela Cesta Sisak, koji je na kraju ipak prodan tvrtki velikogoričkog tajkuna Željka Žužića za nešto više od 20 milijuna kuna.

Optužnica USKOK-a tereti županicu da je, za mito od 100.000 eura, pogodovala Žužiću oko preuzimanja Cesta Sisak, a da je kasnija tužba Elektrocentra Petek, koji je zbog pogodovanja pretrpio štetu vezanu uz bankarske garancije, završila nagodbom i isplatom 200.000 kuna. Temeljem županičinog pogodovanja, stoji u optužnici, županijski je proračun oštećen za taj iznos.

Obzirom je optužnica podignuta, u Županiji su odlučili pokrenuti i proces za naknadu štete, a prema svemu sudeći to neće biti jedina tužba usmjerena ka bivšoj županici.

(Večernji list)

Komentirajte