1 C
Sisak
Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Pijani i opasni na prometnicama

- Marketing-spot_imgspot_img

U petak, 16. listopada oko 15 sati, policijski službenici su prilikom kontrole prometa u Ulici Stjepana i Antuna Radića u Sisku zaustavili osobni automobil sisačkih registracija kojim je upravljao 44-godišnji muškarac. On je vozilom upravljao kolničkom trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera te je bio pod utjecajem alkohola od 2,26 promila. Uhićen je i do otriježnjenja smješten u posebnu prostoriju policijske postaje te je uz optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja doveden na nadležni prekršajni sud.

U subotu, 17. listopada oko 12 sati, u Zagrebačkoj ulici u Popovači je zatečen 24-godišnjak kako prije stjecanja prava na upravljanje upravlja osobnim automobilom zagrebačkih registracija, kojem je isteklo osiguranje i važnost prometne dozvole. Kako je riječ o recidivistu, odnosno višestrukom počinitelju prometnih prekršaja, uhićen je i uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznom osiguranju u prometu doveden na prekršajni sud.

U nedjelju, 18. listopada oko jedan sat iza ponoći, u Ulici Matije Gupca u Petrinji je zatečen 60-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 1,86 promila upravljao teretnim automobilom. Zadržan je u policiji do otriježnjenja i prekršajno prijavljen zbog prometnih prekršaja.

Iste je noći oko 1.30 sati u Petrinjskoj ulici prilikom kontrole prometa zatečen 23-godišnjak, koji je osobnim vozilom sisačkih registracija upravljao prije stjecanja prava na upravljanje, tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas te kod sebe nije imao osobnu iskaznicu. Budući da je recidivist, uhićen je te je prilikom uhićenja pružao otpor pa je uz primjenu sredstava prisile doveden u policijsku postaju. Uz optužni prijedlog je doveden na nadležni prekršajni sud.

Te noći, 18. listopada oko 1.40 sati, policijski službenici su u Velikoj Ludini zaustavili motocikl bez registracijskih pločica, kojim je pod utjecajem alkohola od 0,95 promila upravljao 26-godišnjak. Daljnjom provjerom je utvrđeno da on ovim neregistriranim motociklom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje, a kako je do sada već evidentiran kao počinitelj istovrsnih prometnih prekršaja, uhićen je i uz optužni prijedlog doveden na nadležni prekršajni sud.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti