Naslovnica Sport Ostali sportovi Sedam medalja za Croatiu Sisak na otvorenom PH u kyokushin karateu

Sedam medalja za Croatiu Sisak na otvorenom PH u kyokushin karateu

Najuspješnija je bila kadetkinja Klara Prpić koja je u atraktivnoj borbi prikazala izuzetnu srčanost i tehniku udaranja nogom.

U subotu, 10. listopada 2015. u Zaprešiću održano je otvoreno prvenstvo Hrvatske u kyokushin karateu, u disciplinama kate i kumite (borbe).
Turnir je održan u organizaciji Hrvatskog kyokushinkai saveza, a domaćin je bio Karate klub “Budo Ryu” iz Zaprešića.
Na natjecanju je nastupilo 86 natjecatelja iz 15 klubova, iz 6 zemalja (Danska, Mađarska, Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina,te Hrvatska).
Specifičnosti turnira u organizaciji Hrvatskog kyokushinkai saveza su mogućnost nastupa za sve natjecatelje u karateu sa punim kontaktom, bez obzira na stil, savez ili organizaciju iz koje dolaze.
Karate klub “Croatia” iz Siska je pod vodstvom trenera Nenada Đurića i Dragoslava Krnjaića nastupio u kategorijama limača: Kristijan Prpić, Daniel Furdi, Roko Karaula i Roko Aralica, u kadetskoj kategoriji Klara Prpić, u juniorskoj kategoriji Marko Krizmanić, te u seniorskoj Leo Pavičić.

U prvom djelu turnira trenere “Croatie” su posebno obradovali nastupi Klare Prpić u katama, koja je osvojila treće mjesto, te Danijela Furdia koji je dobrom tehnikom i koncentracijom zasluženo osvojio pehar za prvo mjesto u katama.

Odličan nastup u borbama, unatoč teškom ždrijebu, imao je senior Leo Pavičić u apsolutnoj kategoriji. Najprije je savladao natjecatelja iz Srbije Milana Čiću, nakon njega Filipa Češnjaka iz Hrvatske, ali nije imao dovoljno snage za Slovenca Niku Pavića, koji ga je nakon produžetaka regularnog toka i neriješene borbe ipak uspio pobijediti. Tako se Leo Pavičić morao zadovoljiti trećim mjestom.

Mladi natjecatelji Roko Aralica (stariji limač) i Marko Krizmanić (juniori) su osvojili odlična druga mjesta, dok su Kristijan Prpić (limač) i Klara Prpić (kadetkinje) osvojili prva mjesta. Atraktivnim pobjedama u finalu oboje su prikazali veliku borbenost i odličnu nožnu tehniku. Posebno je bio zanimljiv finalni meč Klare Prpić protiv Srpske natjecateljice Andree Milošević, u kome su obje natjecateljice razmijenile niz punih udaraca rukama i nogama, ali je Prpić bila uspješnija i zasluženo osvojila pehar za prvo mjesto u borbama, te tako postala najuspješniji sisački natjecatelj turnira.

Komentirajte