6 C
Sisak
Utorak, 21 ožujka, 2023

Karamarko: Dovršit ćemo autocestu, luku Sisak i sustav obrane od poplave

- Marketing-spot_imgspot_img

„Pitaju neki otkuda ćemo davati po 1000 eura za svako novorođeno dijete. To je oko 40 milijuna eura godišnje. Pa koliko samo novca iz proračuna ide na razne organizacije ovakve i onakve od kojih hrvatski građani nema nikakve koristi. Pročešljat ćemo proračun, lako ćemo naći tih 40 milijuna „ – rekao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u utorak navečer u Sisku predstavljajući izborni program “Gospodarski rast, održivi razvoj i zapošljavanje: 5+ Hrvatska.”

Osvrnuo se i na program konkurencije, tj. koalicije premijera Milanovića.

„Premijer na odlasku sad priznaje kako nemaju program. On nastaje u zadnji čas. Šalju ministarstvima zahtjeve o njihovu planu rada u idućoj godini što će, u konačnici, biti program SDP-ove koalicije. Naš program je, kažu oni, ono što radimo. Dakle, ako oni ostanu na vlasti da realiziraju svoj program očekuje nas još više iseljenih, još više zaduživanja i još više ugašenih radnih mjesta“ – rekao je Karamarko pred tisuću okupljenih članova stranaka Domoljubne koalicije i stranačkih simpatizera.
Još je jednom pozvao sve stranke da sučele programe.

„To je taj ozbiljan pristup. Neka okupe timove stručnjaka pa da vidimo što oni nude.“, dodao je Karamarko rekavši kako će mandat ove Vlade u povijesti biti obilježen kao izgubljene godine.
„Opet je došao trenutak kada HDZ, kao i ranije u povijesti naše države, mora preuzeti odgovornost za boljitak Republike Hrvatske. Rastom, razvojem i zapošljavanjem moramo spasiti Hrvatsku koja se sada svake sekunde zadužuje za 440 kuna. Prvi prioritet je gospodarski razvoj Hrvatske koji je moguć samo uz dobre gospodarstvenike koji dobro plaćaju svoje radnike. A tu će država pomoći poreznim rasterećenjem, smanjenjem nameta, pojednostavljenjem poslovanja. Bitno je sve rasporediti pravedno jer ne želimo Hrvatsku gdje će bogati imati sve više, a siromašni sve manje“ – rekao je Karamarko.

Za šestu izbornu jedinicu koja pokriva i Sisak istaknuo jej važnost industrije.

„U ovom kraju najbolje se zna koliko je industrija važna i kako s njenom propašću nestaju radna mejsta. Naši prijatelji iz Bavarske su dubinskom analizom uvidjeli kako ima puno prostora u Hrvatskoj za razvoj industrije, a svako radno mjesto u industriji otvara dodatna radna mjesta u drugim sektorima. Samo reindustrijalizacija može sačuvati radna mjesta u Rafineriji i Petrokemiji“ – rekao je predsjednik HDZ-a.

Najavio je i kako će, u njegovom premijerskom mandatu, biti dovršena autocesta od Lekenika prema Sisku, završena gradnja Luke Sisak te pokrenuti brojni radovi na sustavu obrane od poplava ovih krajeva.

Na predstavljanju programa govorili su i Dražen Bošnjaković, koordinator izbornog stožera 6. izborne jedinice.

“U srcu VI. izborne jedinice, u Sisku smo se okupili da pokažemo zajedništvo i da iz ovoga grada koji je u povijesti bio pobjednik i mi krenemo u odlučnu pobjedu 8. studenoga za Hrvatski sabor. Ovdje u Sisačko-moslavačkoj osjećamo potrese koji su se dogodili u rafineriji, Petrokemiji, željezari, ali će naša Vlada, na čelu s Tomislavom Karamarkom, dati odgovore i na ta pitanja.“ poručio je Bošnjaković.

Govorio je i Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, ujedno i zamjenik koordinatora za 6. izbornu jedinicu.

“Prenosim vam pozdrave od preko 20 tisuća hrvatskih dragovoljaca koji očekuju da na čelo hrvatske Vlade dođu domoljubi i oni koji cijene hrvatske branitelje. Hrvatski branitelji su ti koji su stvorili hrvatsku državu, kojima 1991. nije bilo teško krenuti u obranu RH, i njima smo posebno zahvalni. Šesta izborna jedinica spremna je za novu pobjedu. Ostvarili smo već pobjede s Karamarkom na čelu, ostavrili smo naš Maestral i Bljesak ranije na izborima i sada očekujemo Oluju koja će na ovim izborima pomesti ovu nesposobnu vlast“, rekao je Ivo Žinić.

Na predstavljanju izbornog programa govorio je također, u ime mladeži HDZ-a, načelnik Rugvice Mato Čičak.

Zadnje novosti
Ostale novosti