Naslovnica Najave Najave za utorak, 6. listopada

Najave za utorak, 6. listopada

SISAK – Predstavljanje HDZ-ovog programa „5 + Hrvatska“ će se održati u 6. listopada 2015. (utorak) s početkom u 17 sati u Domu INA Rafinerije, Ante Kovačića 1 u Sisku. Program će predstaviti predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

SISAK – Akcija “Jedno dijete jedan cvijet” koju Dječji vrtić Sisak Novi organizira u suradnji s Gradskom tržnicom Sisak, održat će se u utorak, 6. listopada 2015. godine s početkom u 9,30 sati u objektu Maslačak.

SISAK – U utorak, 06. listopada, od 13 do 16 sati, u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Sisak (Ul. kralja Tomislava 18) u Sisku održat će se akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Ovu akciju upisa u Registar Zaklada Ana Rukavina organizira na inicijativu prijatelja Siščanina Tomislava Škrbinca, oboljelog od leukemije kojemu je za liječenje potrebna transplantacija koštane srži.Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

SISAK – Udruga sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i Ženska soba – Centar za seksualna prava organiziraju okrugli stol koji će se održati u utorak 06. listopada 2015. godine od 11.00 do 13.00 sati u prostorijama Hotela Panonija Sisak. Ovaj stručni skup posvećen je problemu nasilja u obitelji i nasilja nad ženama. Nakon uvodnih predavanja sudionike ćemo potaknuti  na dijalog o konceptu i važnosti obiteljske kohezivnosti, zakonskoj regulativi, ulozi institucija i međusektorskoj suradnji u sprječavanju obiteljskog nasilja. Okrugli stol se organizira u okviru projekta „Zajedno možemo više!„ koji provodi Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s Centrom za žene Adela (Sisak), Udrugom Brod – grupom za ženska ljudska prava (Slavonski Brod), Hrvatskom udrugom socijalnih radnika i Udrugom sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež. Projekt je financiran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda te Ureda za udruge vlade RH.

SISAK – Pod pokroviteljstvom Sisačko-moslavačke županije, Grada Siska i HGK Županijske komore Sisak, Područni ured Sisak Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u suradnji s partnerskim institucijama s područja županije organizira Sajam poslova u utorak, 6. listopada, u 11 sati u Sisku, Kazalište 21, Trg grada Heidenheima 3.Sajmom poslova Zavod želi omogućiti izravan kontakt poslodavaca s onima koji traže posao – nezaposlenim osobama, ali i svima ostalima koji se nalaze na tržištu rada. U izravnom kontaktu nezaposlene osobe, ostali koji traže posao, ali i oni koji su u sustavu obrazovanja moći će se na jednome mjestu upoznati s potrebama na tržištu rada, zahtjevima poslova i zahtjevima koje poslodavci traže od budućih radnika.Na sajmu će se održati i okrugli stol „Potrebe na tržištu rada – 3D tehnologije i zanimanja budućnosti“.Održat će se i prezentacija EURES-Vaš posao u Europi, na kojoj će zainteresirani dobiti informacije o zapošljavanju na europskom tržištu rada, kao i radionica za nezaposlene osobe „Uspješno traženje posla“. Svoj dolazak potvrdili su ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić i njegova pomoćnica, te ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ankica Paun Jarallah.

SISAK – Zamjenik gradonačelnice Marko Krička prisustvovat će u utorak, 6. listopada 2015. s početkom u 10 sati u hotelu Panonija Međunarodnom stručnom skupu Festivala knjižničarstva – Pokaži što znaš 2 koji organizira Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak.

SISAK – U utorak 6. listopada 2015. godine na Gradskom stadionu Sisak organizira se Jesenski kros 2015.  Start prve utrke je u 17 sati.

SISAK -U utorak, 6. listopada 2015. godine, u prostoru Koordinacije udruge mladih Siska KUMS, Park Perivoj Viktorovac b.b., od 11.00 do 15.00 sati održat će se radionica “Svakog gosta festivalu nikad dosta”. Cilj ove radionice je upoznati predstavnike organizacija civilnoga društva s procesom organiziranja javnih događaja s praktičnim primjerima organizacije festivala kao kulturno-umjetničkog događaja, ali i događaja kojim se mogu prikupljati sredstva. Radionicu će voditi djelatnici Centra za civilne inicijative. Nikola Obad, stručnjak u organizaciji festivala i drugih događaja, podijeliti će svoje znanje i iskustvo.

KUTINA – Izložba “Banova i ta tvoja sela /moslavačko-posavsko-slavonski kraj” bit će otvorena u utorak, 6. listopada, u 19 sati u Muzeju Moslavine Kutina gdje će se moći razgledati do 31. listopada. Autorica kataloga i izložbe je Slavica Moslavac.

Komentirajte