6 C
Sisak
Četvrtak, 18 travnja, 2024

Predstavljen MIKRO–malo idejno kreativno okupljalište

Datum:

Marketing

Nakon tromjesečne obnove svečano je otvoren novouređeni prostor predvorja gledališta ŠRC Sisak kojeg su u udruzi Novi svijet nazvali MIKRO–malo idejno kreativno okupljalište.

Za uređenje prostora prvenstveno su zaslužne mlade djelatnice Udruge koje su pokazale veliku volju za provedbom ovog projekta, zatim su se kao volonteri uključili i nešto iskusniji članovi i prijatelji Udruge, a za posebne zadatke angažirana je i cijela paleta stručnjaka – električara, soboslikara, dizajnera, umjetnika…

Prilikom otvorenja predsjednica udruge Lidija Tomljenović Kovačić ukratko je objasnila način obnove i opremanja prostora te se zahvalilaa svima bez kojih ovaj projekt ne bi bio ostvariv.

Dejan Rukljač, kao predstavnik ŠRC Sisak, izrazio je zadovoljstvo dugogodišnjom suradnjom, obnovom prostora te istaknuo daljnju dobrodošlicu Udruzi.

Entuzijazam Novog svijeta prepoznala je tvrtka BauWelt koja je za provedbu projekta MIKRO donirala robu u vrijednosti od 15.000 kn te uvelike pridonijela obnovi prostora ŠRC – a. U ime tvrtke, nazočnima se obratila Irena Krobot koja je ukratko prezentirala angažman tvrtke BauWelt pri uređenju prostora.

Provedbu projekta pomogla je i donacija Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva u okviru natječaja Naš doprinos zajednici.

Dunja Graho, predstavnica Studija Krug i dizajnerica unutarnjeg uređenja, objasnila je svoj stručni angažman i razvoj ideje nakon kojih je prostor poprimio sadašnji izgled.

Kristina Mareković, akademska slikarica osobno je predstavila vlastitu umjetničku sliku i otkrila njezin naziv. „Odrazi“ se sastoje od četiri velika platna koja od sada dodatno oplemenjuju naš prostor. Umjetnica je ukratko opisala proces nastanka slike te, isto tako, izrazila zadovoljstvo ovom suradnjom.

Za kraj, sve je poprilično iznenadio nenajavljeni dolazak velikog prijatelja i dugogodišnjeg suradnika Udruge, diplomiranog glumca Marka Hergešića koji je izveo ozbiljan dramski monolog.

Prve reakcije i komentari posjetitelja izuzetno su pozitivni, prostor se svima sviđa, a ideja za njegovo korištenje je mnogo. Važno je napomenuti da prostor osim ŠRC-a Sisak i Novoga svijeta, koriste i druge udruge, kao npr. HVIDRA, Vaterpolo klub Siscia, Plivački klub Sisak Janaf i ostale organizacije.

Tako će ovaj prostor, u novome ruhu i s novim imenom i dalje biti na korist cijeloj lokalnoj zajednici, a u udruzi vjeruju da će njegov ugodni ambijent i pozitivna energija koja se već na otvorenju na svakom koraku osjećala, potaknuti i neke svježe ideje i nove projekte.

Možda vas zanima...

U Sisku, kao i prije 4 godine, težak poraz SDP-a i Kristine Ikić Baniček

Gledajući rezultate izbora za Sabor, održane u nedjelju, 17....

Privremeni rezultati izbora u RH, 7. izbornoj i Sisku – HDZ 60, SDP 42 mandata

Prema privremenim rezultatima izbora HDZ je dobio najviše mandata,...

Novi obrazovno-sportski centar u Sisku

Župan Ivan Celjak danas je predstavio projekt Sisačko-moslavačke županije,...

U Sisku se gradi novi hotel Siscia – bit će gotov do kraja 2025.

U Sisku će u komunalnoj zoni do kraja 2025....