Naslovnica Najave Najave za petak, 2. listopada

Najave za petak, 2. listopada

SISAK – Svečana dodjela indeksa studentima I. godine preddiplomskog sveučilišnog studija Metalurgija i preddiplomskog izvanrednog stručnog studija Ljevarstvo na Metalurškom fakultetu održati će se  u petak, 2. listopada 2015. godine s početkom u 10:00 sati. U nastavku će se predstaviti Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu (SRCE). Činom dodjele indeksa započinje akademska 2015./2016. godina.

SISAK – Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i direktor Sisačkog vodovoda Srđan Marić, sa suradnicima, obići će radove u Ulici Antuna Augustinčića na Zelenom brijegu (mjesto susreta je križanje s Ulicom A. T. Mimare) u petak, 2. listopada 2015. u 9.30 sati. U navedenoj ulici izvodi se rekonstrukcija dotrajale vodovodne mreže i kućnih priključaka te se gradi kompletna prometna infrastruktura (izgradnja ceste i nogostupa).
Ugovorena vrijednost radova je 1.860.735,00 kuna.

SISAK – U petak, 2. listopada, u Domu kulture Sisak bit će održana, od 10 sati, predstava “Povratak iz budućnosti I” Gradskog kazališta Sisak. Ulaz je besplatan, a svoj dolazak možete potvrditi na tel. 527-479.

GLINA – Ivo Žinić, sisačko-moslavački župan, sa suradnicima će, u petak, 2. listopada 2015. godine, s početkom u 13 sati, sudjelovati u obilježbi 24. obljetnice okupacije kompletne teritorijalne cjeline Grada Gline i velikog stradanja stanovnika u agresiji na Hrvatsku. Obilježba će se odvijati prema sljedećem rasporedu.
13 sati: okupljanje organizatora, pripadnika postrojbi i uzvanika u šumi Pokule (na putu iz Gornjeg Viduševca u Gornju Bučicu)  ispred spomen obilježja, polaganje vijenca i paljenje svijeća, nakon toga slijedi i obilazak ostalih spomen obilježja uz cestu stradanja
14 sati: kod središnjeg spomen obilježja u Gornjoj Bučici polaganje vijenaca i paljenje svijeća.

SISAK – Prezentacija radova diplomanata Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu će se održati u sklopu 3. Dana industrijske baštine grada Siska, a njome će se predstaviti radovi studenata arhitekture koji su diplomirali na temu prenamjene i iskorištavanja industrijske i arheološke baštine. S obzirom na bogatstvo baštine grada Siska, bit će zanimljivo čuti koje su mogućnosti njena korištenja iz perspektive šestero mladih ljudi koji su tek na početku svog profesionalnog uzleta.

Prezentacija će se održati u petak, 2. listopada 2015., u Gradskom muzeju Sisak s početkom u 19 sati.

Predstavljaju se sljedeći diplomanti:

Ana Grgurač: Kazalište na lokaciji zagrebačkog Paromlina

Ivona Krnjaić: Poduzetnički inkubator – prenamjena bivšeg žitnog magazina u Sisku

Iva Madjanović: Obrtnička – tehnološka stanica Silos Sisak

Aleksandar Matijašević: Dječji dom Sisak

Dino Mišković: Arheološki muzej i interpretacijski centar Siscija

Sven Sorić: Transformacija industrijskog pejsaža Željezare Sisak

Komentirajte