Naslovnica Sport Košarka Veterani Sisak brončani u Alassiu

Veterani Sisak brončani u Alassiu

Na turniru Alassiocup-over 40 Siščani su dostojno predstavili hrvatsku i sisačku veteransku košarku.

KK Veterani Sisak osvojili su 3. mjesto na turniru u talijanskom gradiću Alassio na kojem je nastupilo 16 ekipa iz 10 zemalja Europe.
-U polufinalnoj utakmici, koja je bila zapravo finale prije finala, poraženi smo od slovenske ekipe iz Domžala rezultatom 55:45. Do posljednje četvrtine rezultat je bio izjednačen, no tada je umor naših igrača došao do izražaja i Slovenci odlaze na deset poena razlike kojeg zadržavaju do kraja utakmice. – prepričavaju sisački veterani svoj jedini poraz na turniru.
Ističu da je slovenska ekipa zasluženo pobijedila te na kraju i osvojila 1. mjesto pobijedivši u finalu domaćina, ekipu Alassia.
-U utakmici za 3. mjesto uvjerljivo smo i bez rezultatske neizvjesnosti pobijedili nizozemske veterane rezultatom 42:29, u utakmici u kojoj smo već u prve dvije četvrtine ostvarili prednost od 10 koševa te je povećali i zadržali do samog kraja. U konačnici, sretni smo i ponosni što smo ostvarili lijep uspjeh te se vratili kući s još jednim trofejom, odigravši 5 utakmica u 4 dana. – zaključuju Siščani svoju priču iz Alassia gdje su 2010. godine osvojili pobjednički pehar.

Rezultati KK Veterani Sisak na turniru Allasiocup-over 40:

KK Veterani Sisak – KK Kuldroon Estonija 57:51

KK Veterani Sisak – KK Dublin Irska 51:29

KK Veterani Sisak – KK Abet Bra Italija 60:45

Polufinale:
KK Veterani Sisak – KK Domžale Slovenija 45:55
Za treće mjesto:
KK Veterani Sisak – KK Cady ’73 Nizozemska 42:29

Komentirajte