Naslovnica Najave Najave za ponedjeljak, 28. rujna

Najave za ponedjeljak, 28. rujna

BUDAŠEVO – Obilježavanje 20. godišnjice pogibije Marijana Šokčevića bit će održano i u ponedjeljak, 28. rujna. U 17 sati okupljanje je pred Domom u Budaševu odakle se kreće za groblje. Misa zadušnica je u 18,30 sati, a nakon mise je odavanje počasti kod spomenika u Budaševu. Navečer je druženje u Domu uz gulaš.

SISAK – Ivo Žinić, sisačko-moslavački župan, u ponedjeljak, 28. rujna 2015. godine, s početkom u 10 sati, nazočiti će radionici „Pružanje podrške jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave u pokretanju i provedbi projekata povećanja dostupnosti infrastrukture širokopojasnog pristupa“, koju će u prostorijama HGK – Županijske komore Sisak (S. S. Kranjčevića 16) održati predstavnici Hrvatske regionalne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM).

POPOVAČA – Članovi stranke Održivi razvoj Hrvatske (ORaH) s područja VI. izborne jedinice na čelu sa predsjednicom Mirelom Holy i saborskim zastupnikom Mladenom Horvatom u ponedjeljak 28. rujna kreću u berbu industrijske konoplje na polju kod Popovače, a berba će biti popraćena konferencijom za novinare i javnom tribinom na temu uzgoja i prerade industrijske konoplje.
Berba industrijske konoplje održat će se na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu (OPG) „Aromas“ u vlasništvu Renea Urbana na polju Lipovica u mjestu Stružec, općina Popovača, a okupljanje sudionika berbe je u ponedjeljak u 11 sati u restoranu „Fontana“ u selu Potok kod Popovače. Na konopljištu će predsjednica ORaH-a Mirela Holy održati tiskovnu konferenciju na kojoj će biti riječi o potencijalima uzgoja i prerade konoplje kao vrlo isplative poljoprivredne kulture na domaćim poljoprivrednim površinama. Nakon berbe će u 17 sati u Domu kuluture Popovača (Trg grofova Erdodyja 19, Popovača) biti održana tribina o uzgoju i širokoj primjeni konoplje u prehrani, papirnoj, kemijskoj i tekstilnoj industriji i građevinarstvu, te proizvodnji energije.

SISAK – Ivo Žinić, sisačko-moslavački župan, u ponedjeljak, 28. rujna 2015. godine, s početkom u 16 sati, u Velikom kabinetu sjedišta Sisačko-moslavačke županije (Sisak, Stjepana i Antuna Radića 36) nazočiti ĆE obilježbi Svjetskog dana srca, koje, pod ovogodišnjim motom „Odabir za zdravo srce, za svakoga i svugdje“, u suradnji s Općom bolnicom „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, organizira Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije.

Komentirajte