Naslovnica Vijesti Sisak Milanović u Sisku

Milanović u Sisku

„Danas smo ovdje, u sisačkoj utvrdi, gdje smo 1593. porazili Turke. Plan nam je 2015. pobjediti opet jer kako su se te 1593. Turci podavili u rijekama  tako će se 2015. ovi moderni Turci podaviti u svojim lažima i obmanama . Pitaju me moji sisački SDP-ovci da li je pobjeda moguća, moguć li je novi mandat. Ja ih pitam jeste li vjerovali da će 2013. nakon 20 godina SDP pobijediti u Sisku i što smo napravili? Redom, radom i poštenjem smo i u Sisku pokazali  da se samo tako mogu projekti ostvarivati  i uz proračun s najmanje novca napraviti najviše projekta. Tako ćemo i novi mandat dobiti i nastaviti uvoditi reda u našu zemlju. „ – rekla je u uvodnom govoru čelnica sisačkog SDP-a Kristina Ikić Baniček u nedjelju  u Starom gradu. Tamo je bio održan motivacijski skup za SDP-ove članove i simpatizere 6. izborne jedinice.
Čelnik Županijskog SDP-a Zoran Vasić rekao je kako je u prvom mandatu „Vlada udarila dobre temelje i sagradila kvalitetan 1. kat. Sada u naredne 4 godine treba izgraditi kvalitetan 2. kat i stabilno krovište te urediti kuću. „ – te dodao kako je Sisak grad hrvatskih pobjeda pa ne čudi kako je, nakon skupa u Domu sportova, upavo Sisak odabran za početak kampanje.
Bivši ministar zdravlja Rajko Ostojić podsjetio je na Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji.
„Taj je Zakon bio jedan od naših prvih poteza i to je bio izlazak iz nazadne, zaostale Hratske. To je bila razdjelnica između Hrvaske 19. stoljeća i Hrvatske 21. stoljeća kojoj težimo“, rekao je Ostojić,koji je koordinator SDP-a za 6. Izbornu jedinicu.
„Ne pada snijeg da prekrije brijeg, nego da zvijeri ostave tragove.  Zato je ova kušnja s migrantima, koliko god bila neželjena, to nitko ne želi, tu nitko ne može kupiti političke bodove dugoročno, dobra da Hrvati vide s kim  imaju posla, ako im do sada nije bilo jasno. Da se zna tko je tko, tko je plemenit, a tko je zvijer, tko je prema ljudima čovjek, a tko se s ljudima igra. Tko kaže da voli Hrvatsku, a pitanje je koliko voli Hrvate i ljude koji u Hrvatskoj žive. Četiri godine su iza nas i četiri ispred nas. Moramo nastaviti posao na koji smo ponosni jer je bio čist i promišljen. Radili smo onošto smo čvrsto vjerovali  da je od interesa za RH. No ne samo instiktom nego i razumom, procjenom jer svaka mjera može izazvati i korist i štetu. Nema više kako ćaća kaže, to je bilo vrijeme nasilja, batina i „sve po mom“ . – rekao je premijer i čelnik SDP-a Zoran Milanović.
„ Ne žica, ne ograda, nikada, no pasaran. Neću nikada prešutjeti tako loše stvari.  Bili mi to i susjedi. To nema veze s diplomacijom ili s time da moraš biti dobar sa susjedom. Ako susjed priča stvari koje su mi toliko neprihvatljive, ako susjed na moju granicu, a to vidim ovih dana  stavlja bodljikavu žicu između Mađarske i Hrvatske, to treba reći i na to treba upozoriti. Nisam primjetio da HDZ-ovcima to smeta. Meni to smeta jer mi čak ni na granicu Srbije, s kojom smo ratovali i koja nas je napala, ne stavljamo žicu. Jer  žica je više od amterijala, ona je simbol. Simbol zla, podjele, mržnje. To na hrvatsku granicu ići neće. No isto tako Vam jamčim da ćemo učiniti sve , i radimo sve vidljivo i nevidljivo, da Hrvatska bude sigurna, da hrvatski građani mogu biti mirni i da ih u normalnom životu nitko ne ugrožava. No, ne ugrožava ih islam i muslimani, i pravoslavci, njih ugrožava zlo u samim pojedincima u Hrvatskoj . Neljudskost i poriv da se bude u svakom trenutku tamo gdje se može imati nekakve materijalne koristi. Politička stranka ne može biti sindikat, ne može biti zavod za udomljavanje svojih članova. Za sposobne i vrijedne ljude uvijek će biti prostora i mjesta i mi to radimo za Hrvatsku koja raste i u kojoj će svatko imati šansu neovisno o tome je li član stranke. Ovdje vas je nekoliko stotina, u Sisku živi 50.000 ljudi. Najveći broj njih nije član niti jedne stranke.  Ne smijemo ljudima davati iluziju kako će, ako se učlane u neku stranku, to biti rješenje njihova problema. To je krivo, to je zlo, to uništava državu, to nas vodi u onaj mentalitet s istoke, stoljećima unatrag, od kojeg su se u 16. stoljeću ovdje branili. Taj mentalitet nije dobar, današnja Turska nije takva, no taj mentalitet gura državu u prošlost, dijeli ljude na one koji su zaštićeni i privilegirani i one koji tako nisu pa oni postaju vrlo brzo bijesni i razočarani i ne osjećaju se dijelovima društva.“ – rekao je Milanović najavivši kako će nastaviti dalje provoditi program skojim rade već četiri godine.
„Daljnje jačanje društva , imuniteta zajednice, da budemo kompetintivniji, da postavimo više standarde, da nam djeca budu obrazovanija, bolja u svom materijalnom jeziku, pa i engleskom što je također danas važno.  To je naš program“ – rekao je Milanović istaknuvši kako se SDP mijenja, da dolaze novi ljudi, novi ministri.
„Pogledajte HDZ. Tko je tu novi, to je ista ekipa, u DNA sve isti ljudi. Očekujem nove ideje. Smisao nije samo hrvatska država, država je sigurna, tu je i ostat će. Ovo više nije vojna utvrda, to je kulturni spomenik, ništa nam ne prijeti. Prijete nam samo mangupi i razbojnici u našim redovima koji za svoju korist zemlju oslabljuju, guraju ju u treći svijet. Hrvatska raste – ospori to ako možeš. Nema povratka na staro.“ – rekao je Zoran Milanović u nedjelju u Sisku.
Komentirajte