Naslovnica Vijesti SMŽ 2. faza uređenja Poduzetničke zone Novska

2. faza uređenja Poduzetničke zone Novska

U Poduzetničkoj zona “Novska”, koja se prostire na površini od cca 85 ha zemljišta, potpisivanjem ugovora u srijedu, 23. rujna započinju radovi na II. fazi izgradnje komunalne infrastrukture.

Temeljem javnog natječaja radove će izvršiti tvrtka “Georad” d.o.o. iz Zagreba, a ugovor su potpisali gradonačelnik Vlado Klasan i direktor tvrtke “Georad” d.o.o. Božo Ivančić., uz nazočnost zamjenika gradonačelnika Tomislava Baića i programskih partnera Marinka Stojića (SDP) i Vinka Debeljaka (HSP).

Radi se o gradnji prometnice unutar zone s pratećim sadržajima (most, prepumpna kanalizacijska stanica, odvajač masnoća i ulja), s pratećom infrastrukturom (kanalizacija u dužini nešto većoj od 1km, vodovod, plinska instalacija, javna rasvjete i telekomunikacijska instalacija). Vrijednost radovaje 3.220.929 kn s PDV-om, a rok za završetak radova je 120 dana.

“Posebno ističem osobno zadovoljstvo, kao i programskih partnera, da se ovaj projekt financira iz vlastitih proračunskih sredstava, bez kreditnog zaduživanja, a njegovom realizacijom podižemo konkuretnost naše Zone na još veći nivo. Krajem listopada polagat će se kamen-temeljac za gradnju proizvodnog objekta tvrtke “Terastone”, a očekuje se i građevinska dozvola za početak radova na industrijskom kolosjeku”, rekao je gradonačelnik Klasan.

Dosadašnja ulaganja u razvoj poduzetničke zone „Novska“ i pogodnosti iste za investitore, prepoznala je i Agencija za investicije i konkurentnost koja je uvrstila Poduzetničku zonu Novska među četiri najpogodnije zone za ulaganja u Republici Hrvatskoj. Ulagačima u Poduzetničku zonu „Novska“ Grad Novska osigurava povlaštenu cijenu zemljišta, potporu na prodajnu cijenu zemljišta u skladu s planiranim brojem zaposlenih, te mogućnost parcelizacije  zemljišta prema interesima i realnim potrebama ulagača, a građevinsku dozvolu moguće je ishoditi za samo jedan dan.

(novska.hr)

Komentirajte