Naslovnica Vijesti Sisak Izgradnja središnjeg paviljona Opće bolnice Sisak

Izgradnja središnjeg paviljona Opće bolnice Sisak

U sisačkoj Općoj bolnici u utorak je prezentiran projekt i otvoren natječaj za izgradnju središnjeg paviljona Opće bolnice Sisak. Prezentaciji projekta prisustvovao je ministar zdravlja Siniša Varga sa sanacijskim upraviteljem dr. sc. Miroslavom Dubovečakom i gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček.

Izgradnjom tog paviljona trajno će se riješiti pitanje prostora te funkcionalnog i racionalnog povezivanja svih odjela sisačke bolnice, koji na taj način više ne bi bili paviljonskog tipa. Sve pripreme za izgradnju paviljona su završene, te je ministar zdravlja Siniša Varga osobno elektronski otvorio javni natječaj. U projekte, dozvole i drugu dokumentaciju uloženo je 3,5 milijuna kuna, a sanacijski upravitelj Miroslav Dubovečak zahvalio se na potpori Ministarstva zdravlja.

Izgradnjom središnjeg paviljona, površine 8.724,91 četvornih metara, funkcionalno će se ostvariti regionalna bolnica na jednoj lokaciji, te riješiti pitanje hitnog prijama, dnevne bolnice, bolničke kuhinje i drugih prostora. Novi će prostor omogućiti i utemeljenje edukacijskog centra, a mogao bi prihvaćati i dio pacijenata iz Zagreba i drugih županija. Središnji bolnički paviljon bi toplim vezama bio povezan sa zgradom sadašnje Kirurgije s jedne, te zgradom nove Interne s druge strane.

“Izgradnja objekta trajat će dvije godine, ali će nakon toga sisačka bolnica moći pružati vrhunske zdravstvene usluge. Iako je bolnica treće kategorije pokriva veliki teritorij. Bolnica ima novo rodilište koje je moderno i dobro opremljeno, ali zahtijeva novu infrastrukturu koja je energetski učinkovita i medicinski funkcionalna.“ istaknuo je ministar Siniša Varga.

“Izgradnjom središnjeg paviljona sisačka bolnica će definitivno steći uvjete za zdravstveni turizam, ali ono što je puno važnije podići će se sama kvaliteta zdravstvene usluge za Sisčane i ostale stanovnike županije. Osim toga, generirati će se i nova zapošljavanja, prvo samim građevinskim radovima, a kasnije i novim stručnjacima koji će raditi u središnjem paviljonu.” istaknula je sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Izvor: www.sisak.hr

Komentirajte