Naslovnica Vijesti Sisak Uhvaćeni s duhanom pa ponudili mito policajcu

Uhvaćeni s duhanom pa ponudili mito policajcu

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela davanja mita i nedozvoljene trgovine, policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su proveli kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom i 22-godišnjakinjom.

Njih su u ponedjeljak, 21. rujna oko 15 sati, policijski službenici u Ulici Božidara Adžije u Sisku zatekli u osobnom automobilu bjelovarskih registracija u kojem su prevozili više crnih plastičnih vreća ispunjenih suhim rezanim duhanom. Potom je 21-godišnjak policijskom službeniku koji je postupao ponudio tisuću kuna da ne prijavi ovo djelo, na što ga je policajac upozorio da time čini kazneno djelo davanja mita. Osumnjičeni je nakon toga iskoristio pogodan trenutak te se automobilom udaljio i putem zajedno sa svojom 22-godišnjom suputnicom izbacio deset vreća duhana, ukupne težine 94 kilograma. Policijska potjera za njima je trajala od Siska do Popovače, gdje su zaustavljeni i uhićeni.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv 21-godišnjaka će Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta biti podnesena kaznena prijava zbog davanja mita, dok će sisačkom Općinskom državnom odvjetništvu biti kazneno prijavljen zbog nedozvoljene trgovine, za koje će djelo zbog pomaganja biti prijavljena i 22-godišnjakinja.

Komentirajte