Naslovnica Vijesti Ovog vikenda navratite u Lonjsko polje!

Ovog vikenda navratite u Lonjsko polje!

Dani europske baštine, i Dani otvorenih vrata Parka prirode Lonjsko polje, će se održati u Krapju 26. i 27. rujna gdje ćete  moći razgledati tradicionalne posavske drvene kuće, te uživati u narodnim pjesmama i plesovima koje će predstaviti više kulturno umjetničkih društava koji će sudjelovati na manifestaciji.

Osim tradicionalnih nošnji i plesova, posjetitelji će moći pogledati i umjetnine u sklopu likovne kolonije ali i staro tradicionalno posuđe i ukrase u tradicionalnim posavskim domovima, te uživati u glazbi koju će izvoditi tamburaški sastav “Lađari” iz Davora.

U sklopu manifestacije biti će predstavljen i tradicionalni način vršidbe žita.

Ukoliko više volite aktivnije provesti dan, moći ćete sudjelovati na tradicionalnoj biciklijadi kojoj je start  u Novskoj, a ruta vodi preko Jasenovca do Krapja u sklopu koje se može uživati u prekrasnoj prirodi Lonjskog polja koje je jedno od posljednjih poplavnih područja u Europi.

Nakon toga se možete provozati brodom po Savi ili kanuima po potoku Strug te razgledati netaknutu prirodu te mnogobrojne vrste ptica i ostalih životinja kojima je Lonjsko polje prirodno stanište.

Puni program Dana Europske baštine u Lonjskom polju preuzmite ovdje

lonjsko polje (1)

http://www.pp-lonjsko-polje.hr/new/media/2015/Program_dogadanja_Krapje_2015_.pdf

Komentirajte