Naslovnica Vijesti Raspisan natječaj za izgradnju Središnjeg paviljona sisačke bolnice

Raspisan natječaj za izgradnju Središnjeg paviljona sisačke bolnice

Sisačka Opća bolnica radi u objektima paviljonskog tipa i zbog neadekvatnog i uglavnom skučenog prostora, nema adekvatne prostore za dnevnu bolnicu i dnevnu kirurgiju.

„Sisačka bolnica je bolnica treće kategorije, ali pokriva jako velik teritorij. Bolnica ima novo rodilište koje je moderno i dobro opremljeno, osoblje je savršeno u cijeloj bolnici ali zahtijeva novu infrastrukturu koja je energetski učinkovita ali i medicinski funkcionalna.“ – rekao je ministar zdravstva Siniša Varga u utorak, prilikom obilaska sisačke bolnice.

Zbog toga je jedino rješenje izgradnja novog prostora i to je i predviđeno u okviru projekta izgradnje Središnjeg paviljona na 6.970.39 m² bruto građevinske površine. Novoprojektirana građevina Središnjeg paviljona se nalazi na prostoru između postojećih zgrada Kirurgije i Nove interne, istočno od Uprave.
S obzirom na obujam građevinskih radova očekuje se da će središnji paviljon bude biti gotov za dvije godine.

Do kraja 2016. godine prema Nacionalnom planu OB Sisak imat će 56 kreveta dnevne bolnice i na tom broju kreveta planira se obrađivati oko 24000 pacijenata, a na ugovorenim radilištima dnevne kirurgije namjerava se obrađivati 1800 pacijenata godišnje.

Klikom miša na računalu ministar je otvorio javni natječaj za izvođače radova na izgradnji novog paviljona sisačke bolnice. Izgradnjom tog objekta, vrijednog 92 milijuna kuna, funkcionalno će se povezati postojeći paviljoni te objediniti hitni bolnički prijem.

“U pripremu projekta uloženo je mnogo truda kako bi on zadovoljio stroge uvjete fondova EU, iz kojih će se financirati. Kako je planirano, izgradnja objekta trajat će dvije godine, ali će nakon toga sisačka bolnica moći pružati vrhunske zdravstvene usluge. Vjerujem da ću za dvije godine kao ministar biti nazočan otvorenju središnjeg paviljona”, rekao je Varga.

Komentirajte