Naslovnica Vijesti Sisak Mini klauzura HDZ-a za Sisak, Lekenik i Martinsku Ves

Mini klauzura HDZ-a za Sisak, Lekenik i Martinsku Ves

U ponedjeljak 22.10.2015. je održana peta u nizu mini klauzura na području VI. izborne jedinice, za GO Sisak, OO Lekenik, OO Martinska Ves.

Klauzuri su uz mnogobrojno članstvo iz navedenih temeljnih ogranaka prisustvovali koordinator za VI. izbornu jedinicu Dražen Bošnjaković, zamjenici koordinatora Mario Župan i Ivo Žinić, cijeli izborni stožer VI. izborne jedinice.

Klauzuru je uvodno otvorio Željko Krapljan, predsjednik GO HDZ Sisak, kao domaćim skupa, koji je ukratko predstavio dosadašnje rezultate i aktivnosti na području grada, kao i predstavio projekte koji su ključni za ove izbore: dovršetak autoceste Zagreb – Sisak, luka Crnac, nova gospodarska zona, pruga Zagreb – Sisak.

Nakon njega, skupu se obratio Ivo Žinić, župan Sisačko Moslavačke županije, koji je pozvao na zajedništvo, napomenuo da su ovo ključni izbori nakon 90-tih godina, te predstavio program 5+ Hrvatska za područje Sisačko-moslavačke županije iz kojih je posebno istaknuo završetak autoceste Zagreb – Sisak, izgradnja drugog kolosijeka pruge Zagreb – Sisak, modernizaciju luke Sisak, izgradnja sustava obrane od poplave i navodnjavanja, razvoj turizma i poljoprivrede, te zapošljavanja i otvaranja novih radnih mjesta.

Skupu se zatim obratio zamjenik koordinatora Mario Župan koji je čestitao i zahvalio svima na dosadašnjim rezultatima, te naglasio potrebu zajedništva.

Napomenuo je da je Sisak i Sisačko-moslavačka županija isto Hrvatska i da se i one moraju ravnomjerno razvijati kao i centar Zagreba.

Također, naglasio je da ne vjerujemo lažnim anketama, jer da su istinite mi danas ne bi imali ni Predsjednicu republike Hrvatske niti župana Sisačko moslavačke županije.

„Odgovornost, stručnost, stabilnost i sigurnost je ono što trebaju imati zastupnici HDZ i to je ono u čemu smo mi drugačiji od drugih“ istaknuo je uvodno u svom govoru Dražen Bošnjaković. Europska unija mora biti ključ ostvarivanja naših razvojnih projekata od kuda ćemo povlačiti više novaca, nego danas, kada smo mi zemlja uplatiteljica u proračun EU.

Nakon izlaganja uslijedila je rasprava u kojoj se uključilo u koji je sudjelovalo desetak sudionika klauzure. Među ostalim temama otvorena su pitanja nezaposlenosti mladih, pitanja Rafinerije Sisak, gospodarskog programa, izgradnje drugog kraka pruge Zagreb – Sisak, pitanja oko željezare Sisak i razvoja gospodarstva.

Komentirajte