Naslovnica Najave Najave za srijedu, 23. rujna

Najave za srijedu, 23. rujna

SISAK – Otvorenje Parka osjetila, iznimnog projekta na području Sisačko-moslavačke županije u Dječjem vrtiću Sisak Novi bit će u srijedu, 23. rujna,  u 10:00 sati. Prigodan program izvest će djeca i djelatnici Dječjeg vrtića Sisak Novi.

SISAK – Ivo Žinić, sisačko-moslavački župan, sa suradnicima će u srijedu, 23. rujna 2015. godine, s početkom u 11 sati, u Velikom kabinetu sjedišta Sisačko-moslavačke županije (Sisak, Stjepana iAntuna Radića 36) nazočiti konferenciji za novinare na kojoj će biti najavljen PRESS FILM FESTIVAL, filmski festival koji će u Hrvatskoj Kostajnici trajati od 25. do 27. rujna 2015. godine, a njegova je ovogodišnja tema ratno novinarstvo.

SISAK – Press konferencija povodom najave 12. Malog Urbanog Festivala, koji se održava od 25.-27. rujna 2015., bit će u srijedu, 23. rujna, u 14 sati kod zida pored „Mlina i Pekara“ (ugao ul. Franje Hefelea i ul. Kralja Zvonimira), a paralelno će biti postavljeni „Before I Die“ zid, te će se na taj način imati ekskluzivni uvid u prezentaciju umjetnosti u javnom prostoru od početka do finalne izvedbe.

LEKENIK – Ivo Žinić, sisačko-moslavački župan, sa suradnicima će u srijedu, 23. rujna 2015. godine, s početkom u 12.30 sati,  obići područje Općine Lekenik kako bi se, u pratnji predstavnika lokalne samouprave i Hrvatskih voda, upoznao sa stanjem sustava za obranu od poplava. Obilazak će se odvijati prema sljedećem rasporedu:

12.30 sati: sastanak sudionika obilaska kod vatrogasnog doma u Žažini, a nakon toga obilazak: 1. Ljetni nasip u Žažini, 2. Obedski kanal, 3. Nasip i ribnjak u Letovaniću te kanali uz trasu auto-ceste u Lekeniku.

SISAK – Predavanje ” Željeznički kolodvor Sisak” bit će održano u srijedu, 23. rujna 2015., u 19 sati, u Gradskom muzeju Sisak, Kralja Tomislava 10. Predavači su Neda Staklarević i Tamara Štefanac  (Tehnički muzej Zagreb – Željeznički muzej Zagreb). Tehnički muzej u Zagrebu pripremio je tijekom 2014. godine izložbu i monografiju Željeznički kolodvori u Hrvatskoj. U sklopu istraživanja dvadeset najznačajnijih željezničkih kolodvora u Hrvatskoj u pet regionalnih područja, obrađen je i Željeznički kolodvor u Sisku. Autorice projekta u Sisku će apostrofirati posebno Željeznički kolodvor u Sisku koji je zajedno sa Zapadnim kolodvorom u Zagrebu najstariji hrvatski željeznički kolodvor. Kompleks kolodvorskih zgrada ocrtava njegovu važnost kroz povijest, od 1862. godine kada je i otvoren do današnjeg vremena.

Komentirajte