Naslovnica Sport Ostali sportovi Odigran 3. Kul In, međunarodni turnir mladih šahista

Odigran 3. Kul In, međunarodni turnir mladih šahista

Uz šahovske ploče, na stolovima su se našle i delicije južnoameričke i japanske kuhinje.

U subotu i nedjelju, 19. i 20. rujna u novim prostorijama Šahovskog društva Sisak u zgradi Kulinarskog instituta odigran je treći međunarodni šahovski turnir mladih pod pokroviteljstvom Kulinarskog instituta Sisak. Organizatori, Šahovsko društvo Sisak i Kulinarski institut Sisak pripremili su odličnu atmosferu, kako za male šahiste iz više zemalja u okružju, tako i za roditelje i voditelje. Istovremeno s šahovskim turnirom mladih, održana je i prezentacija južnoameričke i japanske kuhinje, otvorena za sve koji su željeli nešto naučiti i kušati proizvode dalekih kuhinja i najbolja vina naše županije. Roditelji mladih šahista su oduševljeno prihvatili sudjelovanje u prezentaciji i degustaciji.

Iako je ovaj vikend počelo prvenstvo Europe za mlade u Poreču, pa je odaziv bio znatno manji, ipak je na natjecanju sudjelovalo 34 mlada šahista i šahistice iz Hrvatske, Slovenije i BiH.

Nakon 7 kola, uvjerljivi pobjednik je kadet Šahovskog društva Sisak, prvokategornik Filip Radenić, ispred zagrebačkog kadeta Jana Kaplana i sisačke kadetkinje Tereze Dejanović.

Najbolji do 8 godina je bio Borna Franc iz Samobora sa čak 4 osvojena boda, do 12 godina najbolji je bio Anej Širaj iz Vrhnike u Sloveniji sa 5 osvojenih bodova a do 16 godina član Šahovskog društva Sisak Dorian Kablar sa 5 osvojenih bodova. Najbolji po skupinama su nagrađeni medaljama a prvo troje u ukupnom poretku peharima.

Organizatori su osigurali i vrijedne predmetne nagrade za sve sudionike, tako da su mladi šahisti kao i njihova pratnja iz Siska otišli vrlo zadovoljni a Kulinarski institut Sisak je zaista na najbolji način odradio promidžbu kulinarskog umijeća.

Kulinarska događanja i šahovski turnir u subotu je posjetio župan Ivo Žinić a u nedjelju gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček.

O samoj igri, treba svakako istaknuti domaće šahiste pobjednika turnira Filipa Radenića i trećeplasiranu Terezu Dejanović koji su odigrali odličan turnir, ali i Klaru Krmpotić i Doriana Kablara. Iva-Mila Brigljević je značajno podbacila a i Leon Filković je svakako mogao više. Od gostiju oduševili su Jan Kaplan iz ŠK Caissa Zagreb, Anej Širaj iz Vrhnike u Sloveniji, Roko Šupe iz ŠK Podsused Zagreb te osmogodišnji Borna Franc iz Samobora.

Poredak : 1. Filip Radenić (Sisak) 6,5 2. Jan Kaplan (Caissa Zagreb) 6, 3. Tereza Dejanović (Sisak) 5,5 4.- 6. Anej Širaj (Vrhnika SLO), Klara Krmpotić (Sisak), Dorian Kablar (Sisak) 5, 7. Roko Šupe (Podsused Zagreb) 4,5 8. – 17. Lukas Jurakić (Đ.Đaković S. Brod), Iva-Mila Brigljević (Sisak), Matija Fauković (Samobor), Matija Lakatoš (Moslavina Kutina), Vita Širaj (Vrhnika SLO), Ivana Mikić (Orašje BiH), Borna Franc (Samobor), Nora Pisker (Požega), Svit Širaj (Vrhnika SLO), Lucija Rožić (Polet Buševec), 18. Ivan Kinderman (Moslavina Kutina) 3,5 itd.

Komentirajte