Naslovnica Vijesti Kultura 8. susret klapa u Sisku

8. susret klapa u Sisku

Vokalno instrumentalni ansambl „ Kolapjani“ iz Siska, u sklopu kojeg djeluju ženska klapa „Kolapjanke“ i muška klapa „Kolapjani“, i ove godine organiziraju 8. SUSRET KLAPA U SISKU  koji će se održati u petak, 11. rujna 2015. godine u jedinstvenom ambijentu-  atriju Starog grada u Sisku s početkom u 20 sati.

Kolapjanke i Kolapjani će i ove godine ugostiti klape iz Dalmacije i kontinenta, pa će tako sisačka publika imati prilike uživati u izvedbama klape KALETA iz Zadra, STENTORIA iz Daruvara, GRDELIN iz Zagreba, TERANKE iz Pule, GROBNIK iz općine Čavle, LAĐARICE  iz Siska, klape ŠKRLET iz Kutine, te u izvedbama sisačkih klapa Kolapjanki i Kolapjana koji su organizatori susreta.

Susret će se održati pod pokroviteljstvom Grada Siska, Sisačko moslavačke županije, Ministarstva kulture RH, Gradskog muzeja Sisak, Turističke zajednice grada Siska i Doma kulture KKV Sisak, a ulaznice se mogu  kupiti u knjižari i papirnici AMK u Sisku po cijeni od 30 kuna.

Ove godine po prvi puta sve klape –sudionici susreta sudjelovat će i u klapskoj radionici koja će se održati sljedeći dan nakon susreta , a koju radionicu će voditi Ante Rados, poznati klapski pjevač, voditelj, tekstopisac, skladatelj i aranžer.

Klape rado dolaze u Sisak, a da sisačka publika voli klapsku pjesmu dokaz je uvijek ispunjen atrij Starog grada jedinstven ambijent za ovaj glazbeni događaj koji i ove godine s puno energije i entuzijazma organiziraju sisački klapaši.

susret klapa u sisku

Komentirajte