Naslovnica Vijesti SMŽ Bandić nosi listu u 6. izbornoj jedinici, prešao mu dogradonačelnik Petrinje

Bandić nosi listu u 6. izbornoj jedinici, prešao mu dogradonačelnik Petrinje

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nosit će, na predstojećim izborima za Sabor,  listu svoje stranke “Bandić Milan 365” u šestoj izbornoj jedinici, koja uz Peščenicu i Žitnjak obuhvaća i Sisačko-moslavačku županiju.

 

 

 

 

 

Prije četiri godine unatoč obilnim donacijama iz zagrebačkog proračuna za ostale dijelove Hrvatske Milan Bandić se nije baš proslavio na parlamentarnim izborima. Tada se sa svojom nezavisnom listom kandidirao u četiri izborne jedinice. U prvoj i sedmoj dobio je tek nešto više od dva posto potpore, a u drugoj i šestoj gotovo tri posto. Prag je, podsjetimo, pet posto.

Ukupno je za njegovu nezavisnu listu glasalo 24 tisuće birača dok je kao predsjednički kandidat 2009. godine dobio čak 800.000 glasova.

 

 

 

U Bandićevoj stranci kažu, a prenosi Jutarnji list, kako bi se do kraja ovog mjeseca trebale složiti liste kandidata s kojima će krenuti u pohod na pet mandata. Idu u prvu, drugu, šestu i sedmu izbornu jedinicu, najvjerojatnije i petu te dijasporu.

Bandić ide u 6. izbornu jedinicu koju je ocijenio najpovoljnijom za sebe. Kako piše jutarnji.hr velika nezaposlenost, mnogo obitelji koje primaju socijalnu pomoć i nerazvijenost općina i gradova na samo 60-ak kilometara od Zagreba, područja su u kojima se Bandić najbolje snalazi i upravo tamo gdje nedostaje kruha, ali i igara, on bi mogao poentirati.

– On tu županiju vidi kao nekad Kozari bok. Sjetite se kada je prije petnaest godina tamo hodao po blatu. Od tada je dobio pet mandata – kaže za jutarnj.hr Bandićev suradnik.

Osim toga, u toj županiji počeo je slagati i svoju stranačku infrastrukturu. Dogradonačelnik Petrinje Branimir Bešlić, danas nezavisni, a prije dvije godine HDZ-ov kandidat, prije nekoliko dana već je prešao u Bandićeve redove, a u stranci tvrde kako obavljaju razgovore s još nekoliko načelnika općina u tom kraju.

“Prešao sam u njegovu stranku jer je Bandić jedini prepoznao patnje ovog kraja u Domovinskom ratu. Prije nekoliko tjedana gradovi Petrinja i Zagreb potpisali su sporazum o prijateljstvu, a ja osobno smatram da je on jedini čovjek koji uistinu želi pomoći”- kaže Bešlić.

Komentirajte