Naslovnica Vijesti Kultura Od 3. rujna Star Film Fest u Sisku

Od 3. rujna Star Film Fest u Sisku

Star Film Fest filmski je festival za mlade koji će se održati u Sisku od 3. do 5. rujna. Ove je godine prijavljeno 275 filmova o kojima su odlučivali Nera Stipičević, Darko Drinovac, Danijel Kušan, Daniel Rafaelić i Davor Žmegač. Otvorenje Festivala je u četvrtak, 3. rujna u 20 sati u Starom gradu, a svi oni koji žele do Starog grada doći na malo drugačiji način moći će to učiniti brodom koji će ispod šetnice krenuti u 19 sati. Danas je održana i promocija festivala kojeg je najavio direktor Matija Holjevac.

-Mi smo prva stepenica mladim filmofilima i onima koji se bave filmovima da istupe na druge filmske festivale. Ove smo godine primali prijave za dokumentarne, igrane, eksperimentalne, one take i industrijsku kategoriju filmova, a najbolji filmovi u svojim kategorijama bit će i nagrađeni. Na ovom projektu rade volonteri i mladi ljudi u dobi od 18 do 24 godine – rekao je Holjevac.

Organizator Festivala je Kino klub Sisak, a glavni pokrovitelj je Grad Sisak.

Na drugi po redu Star Film Fest, koji se održava u Starom gradu od 3. do 5. rujna, prijavljeno je 275 filmova. Naime, uz nagrade za najbolji industrijski, igrani, dokumentarni i eksperimentani film, Starfilmfest omogućava i sisačkoj publici da se izabere najbolji film.

Program festivala je raspoređen u 3 dana, a sklopu istog objavit će se i dobitnici najbolje fotografije u sklopu provedenog  natječaja “Drugo lice Siska“.

U četvrtak, 3. rujna u 20 sati u Starom gradu, zakazano je otvorenje festivala. Organiziran je i prijevoz brodom Juran i Sofija s polaskom sa šetnice u 19 sati. Nakon otvorenja, započeti će prva serija prikazivanja ovogodišnjih filmova koji se natječu za glavne nagrade.

Drugi dan festivala, 4.rujna, započinje foto i video radionicama u NKČ Vlado Gotovac, dok će u 16 sati posjetioci festivala imati priliku poslušati predavanje Luke Rukavine ”Od teorije do prakse” na istoj lokaciji. U 17:30 počinje druga serija prikazivanja ovogodišnjih filmova koje će stručni žiri budno pratiti.

U subotu, 5.rujna, nastaviti će se foto i video radionice te će se u 13 h održati predstavljanje drugih hrvatskih filmskih festivala (kao što je Brač Film Festival, 45. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva, Dokuma Film Festival i dr.).  U 16 sati je otvorenje izložbe ”Fina prašina” autora Harisa Čalkića u galeriji Siscia Obscura, dok u 18 h u Kazalištu 21 započinje prikazivanje završnih projekcija filmova i zatvaranje festivala.

Turističko informativni centar Sisak tijekom festivala postati će baza volontera koji će koordinirati turistima koji dolaze radi festivala u Sisak, a na istoj će lokaciji i svi drugi posjetioci dobiti sve potrebne informacije o festivalu. Također, važno je napomenuti da će se foto i video radionice svaki dan odvijati u dva termina (jutarnji dio radionica je usmjeren na teoriju, dok se večernji dio usmjerava na praksu). U suradnji sa sisačkom TZ, sudionici radionica pratiti će manifestaciju ”Kupske noći”, iz čega će proizaći mnoštvo kvalitetnih fotografija i promo video za tu manifestaciju. Sudionici, kao i svi zainteresirani, također se mogu prijaviti na humanitarni foto natječaj u organizaciji Turističke zajednice grada Siska.

PROGRAM

Četvrtak (3.rujan)
-20:00h – otvorenje Star Film Festivala (Stari grad Sisak)
-21:00 h – projekcije filmova (Stari grad Sisak)

Petak (4.rujan)
-09:00 h – video radionica (Dječji odjel NKČ Sisak)
-12:00h – foto radionica (NKČ Vlado Gotovac Sisak)
-16:00h – predavanje Luke Rukavine ”Od teorije do prakse” (NKČ Vlado Gotovac Sisak)
-17:30h – projekcije filmova (Kazalište 21)

Subota (5.rujan)
-09:00 h – video radionica (Dječji odjel NKČ Sisak)
-11:00 h – foto radionica(NKČ Vlado Gotovac Sisak)
-13:00 h- predstavljanje i izložba filmskih festivala (NKČ Vlado Gotovac Sisak)
47. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva
Four River Film festival & 21. Filmska revija mladeži
Dokuma Film Festival
Brač Film Festival
-16:00 h- izložba Harsi Čalkić „ Fina prašina” (galerija Siscia Obscura)
-18:00 h- završne projekcije i zatvaranje festivala (Kazalište 21)
-24:00 h- after party- Fluid Cafe

Komentirajte