Naslovnica Vijesti SMŽ U nedjelju ZRIN.G.REEN u Prnjavoru Čuntićkom

U nedjelju ZRIN.G.REEN u Prnjavoru Čuntićkom

U nedjelju, 30. kolovoza, u Prnjavoru Čuntićkom, na prostoru oko Kuće „Izvor” i „Dječjeg istraživalačkog centra”, održava se manifestacija ZRIN.G.REEN.

„Siguran sam da je ovo povratak i korak prema prostoru koji to zaslužuje, a to je da danas – sutra postanemo regionalni park prirode, koji bi trebao dobiti i višu kategoriju zaštite i na kraju prostori Hrastovačke, Zrinske i Trgovske gore ne mogu doći pod znak pitanja trebamo li biti u sadržaju prirodnih ljepota, jer znamo da nema u Hrvatskoj područja koje, na neki način, nije postalo jedna vrsta Nacionalnih parkova. Normalno je da si postavljamo pitanje, zašto ne bi i mi to bili, mi to moramo postati. To je jedna vrsta pokreta u kojem moramo biti dio prirode.” – rekao je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović predstavljajući manifestaciju ZRIN.G.REEN.

Projekt ZRIN.G.REEN započet je prošle godine kao jedinstveni projekt kontinentalnog turizma koji objedinjuje povijest, kulturu, tradiciju, sport i niz vrijednosti koje imaju Zrinska gora i ovaj kraj, a o ovogodišnjem „spektaklu u dolini zdravlja“ kako su ga nazvali idejni začetnici, Vjekoslav Kušan, autor projekta rekao je: „Želja organizatora je da pokaže i „otvori” Zrinski goru prema hrvatskoj javnosti i stranim turistima koji će ovdje „pokucati na vrata”.

Zahvaljujući Organizacijskom odboru, partnerima iz petnaest udruga, realizirat će se jedinstveni event u prirodi „Dolinom zdravlja”. Moto ovogodišnjeg programa je rekreacija – edukacija. Sve je podijeljeno u 26 tematskih cjelina koje će se odvijati na prostoru dužine 1300 metara uz rječicu Petrinjčicu.”

Program je u privitku…

 

Komentirajte