Naslovnica Vijesti SMŽ Prilikom akcije kontrole prometa utvrdili 32 prometna prekršaja

Prilikom akcije kontrole prometa utvrdili 32 prometna prekršaja

Sa subote na nedjelju, 8./9. kolovoza tijekom večernjih i ranih jutarnjih sati, na području cijele Policijske uprave sisačko-moslavačke je provedena preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu.

Tijekom provođenja ove akcije policijski službenici su kontrolirali 178 sudionika u prometu te utvrdili 32 prometna prekršaja, od kojih se šest prekršaja odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola. Svi alkoholizirani vozači su upravljali osobnim automobilima te im je izmjerena alkoholiziranost od 0,5 do 1,5 promila. Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, četiri su evidentirana na području Siska te po jedan na području Novske i Petrinje.

Prema dobnim skupinama najviše vozača pod utjecajem alkohola, njih dvoje, bili su vozači u dobnoj skupini od 25 do 30 godina te također dvoje u dobnoj skupini od 31 do 40 godina, jedan je vozač bio u dobnoj skupini od 41 do 50 godina, dok je jedan bio stariji od 50 godina.

Najveća koncentracija alkohola u ovoj akciji od 1,00 promil je utvrđena kod 61-godišnjeg vozača koji je u nedjelju, 9. kolovoza oko 2 sata zatečen u mjestu Nova Subocka na području Novske.

Komentirajte