8.7 C
Sisak
Srijeda, 20 listopada, 2021

HSLS: Gradska vlast je omalovažila akciju Oluja

- Marketing-spot_imgspot_img

Sisački HSLS smatra kako je gradska vlast omalovažila akciju Oluja.

“Polaganje vijenaca i predavanje u Sisku nije bila proslava nego tek pro forme događaj kako bi se moglo reći da je i Sisak sudjelovao u proslavi, a mi smatramo daje takav stav u biti omalovažavanje akcije Oluja”, rekao je na tiskovnoj konferenciji u utorak Miljenko  Žamarija, čelnik sisačkog HSLS-a optuživši za to aktualnu gradsku vlast predvođenu SDP-om.

HSLS smatra kako su Sisku, sa svojim rpogramom, lekciju očitali susjedni gradovi i općine.

“To što je u Sisku na vlasti jedna opcija ne znači da u Sisku ne žive i građani drugih, reći ću, emocija. To je pitanje digniteta Siščana i ovog grada čiji su mnogi stanovnici sudjelovali u Oluji i znaju što taj događaj znači danas i što je značio 1995. godine”, dodao je Žamarija.

Zlatko Krušić, član Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, i član HSLS-a potvrdio je kako su udruge imale, na poziv gradonačelnice, sastanak vezan uz organizaciju proslave 20. godišnjice Oluje.

“Sve je zapelo kad je Grad odbio Koordinaciji dati nekolikod esetaka tisuća kuna za organizaciju. Moglo se proslaviti na kupalištu Zibel, uključiti sportske udruge, no iz Grada nisu imali sluha”, rekao je Krušić.

U Gradu kazuju da to nije baš tako.

“I samo predavanje je organizirano u dogovoru s Koordinacijom udruga i predstavnicima braniteljskih udruga. Bila su osigurana sredstva za proslavu Oluje i Grad je želio i mimohod i dogovorio izložbu Patria vojnih vozila i drugog naoružanja ispred Velikog Kaptola, no problem je nastao unutar Koordinacije. Među čelnicima udruga vlada animozitet na osobnoj i na političkoj razini i na kraju se ništa nisu mogli dogovoriti oko mimohoda uz koji je trebala biti izložba.”, rekao je dogradonačelnik Siska Marko Krička.

Dotakao se i HSLS-a.

“Licemjerno je da baš HSLS proziva za neobilježavanje Oluje, kad se ta stranka nije odazvala na poziv Grada da sudjeluje na polaganju vijenaca za stradale branitelje i da vijećnici HSLS-a dođu na predavanje koje su održali sudionici akcije Oluja”, dodao je Krička.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti

3 KOMENTARI