Naslovnica Vijesti Sisak Mladen Novak prešao u ORaH

Mladen Novak prešao u ORaH

U petak je u središnjici ORaH-a u Zagrebu održana konferencija za medije na kojoj su predsjednica ORaH-a Mirela Holy i Mladen Novak, saborski zastupnik iz 6. izborne jedinice informirali javnost o nedavnom ulasku gospodina Novaka u ORaH čime je ORaH dobio pojačanje u parlamentarnom djelovanju. Govoreći o razlozima ulaska u ORaH zastupnik Mladen Novak je izjavio:

“U politici sam od 2010. godine, a do tada nisam bio član nijedne političke stranke. Motiv za ulazak u politiku je bio stati na kraj dominaciji dvaju političkih blokova između kojih nema razlike. Tada, kao i sada, tvrdim da je riječ o strankama koje su iste, a razlikuju se u nekim, za većinu građana, perifernim stvarima. Svaka od ovih opcija s partnerima su sustavno uništavale hrvatsko gospodarstvo i poljoprivredu, gomilajući dug i građana i države. Nitko se nije suprotstavljao bankarima i tajkunima jer je cijelo vrijeme na sceni korupcija političkih elita, sprega politike i financijskih moćnika kojima je nebitno koja je stranka na vlasti. Građani su mogli birati samo između ta dva bloka. Zbog toga sam odlučio pokušati ući u politiku s ciljem da se ovakvo stanje promijeni i dokazati vlastitim primjerom da se u politici može biti i pošten. Vjerujem da sam svojim dosadašnjima radom opravdao očekivanja onih koji su mi na prošlim izborima dali svoj glas te da sam i druge uvjerio da je to moguće čak i u Hrvatskoj. S obzirom da je za mene neprihvatljivo biti dio dvoglave nemani koja uništava Hrvatsku, bez obzira iza koje glave bio, odlučio sam se za jedinu političku opciju u Hrvatskoj koja nema namjeru podupirati postojeće stanje. Kolegica Holy me je uvjerila da je jedini interes stranke – Hrvatska, Hrvatska kakvu zaslužuju građani ove zemlje, Hrvatska koja neće biti provincija svjetskih korporacija. Program stranke Održivi Razvoj Hrvatske nije moguće provesti preko noći ili u kratkom vremenu, ali jedino taj Program može pokrenuti Hrvatsku u pravom smjeru. Trudit ću se dati svoj doprinos tome.”

Mirela Holy, predsjednica ORaH-a, na konferenciji za medije je istaknula:

“Kao predsjednici ORaH-a veliko mi je zadovoljstvo da je kolega Mladen Novak odlučio svoj politički put nastaviti u ORaH-u. S kolegom Novakom uspješno politički surađujem već tri godine, otkako sam dala ostavku u Vladi i politički put nastavila djelovanjem u Saboru. Iako smo pripadali različitim političkim opcijama naši stavovi o cijelom nizu važnih političkih i društvenih pitanja su se poklapali što je bilo vidljivo iz cijelog niza saborskih rasprava. Kolegu Novaka cijenim kao poštenog, vrijednog i odgovornog političara koji se u političkom djelovanju zalaže za socijalnu pravdu te prava ugroženih skupina, posebice osoba s invaliditetom, te vjerujem da ćemo zajedničkim djelovanjem u Saboru uspješno raditi u javnom interesu, odnosno u interesu svih hrvatskih građanki i građana.”

Uz saborskog zastupnika ulaskom Maldena Novaka ORaH tako dobiva i vijećnika u Skupštini Sisačko-moslavačke županije čiji je Novak također član.

Komentirajte