3 C
Sisak
Petak, 19 travnja, 2024

Podjela kompostera Siščanima

Datum:

Marketing

Od ovog tjedna je građanima grada Siska na raspolaganju 600 besplatnih mini kompostera koje su djelatnici Gospodarenja otpadom Sisak počeli dijeliti svima onima koji su pokazali interes da svoj bio otpad odlažu u kompostere. Projekt vrijednosti 150 tisuća kuna realiziran je zahvaljujući uspješnoj suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Podjela je počela na Zelenom brijegu, jer je najveći broj zainteresiranih građana upravo u toj gradskoj četvrti, a tamo je danas bila i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

-Ovo je jako dobar korak prema održivom i učinkovitom sustavu gospodarenja otpadom. Ovime, ne samo da educiramo građane o sortiranju otpada, već im omogućavamo da jedan dio bio otpada iskoriste za nešto što će njima kasnije odgovarati za vrt i cvijeće – rekla je gradonačelnica.

Do sada se GOS-u javilo više od 300 građana, a direktorica ovog trgovačkog društva Sandra Divjakinja poziva i ostale građane koji su zainteresirani za besplatne mini kompostere da se jave na broj telefona 543-056 ili osobno u prostorije Gospodarenja otpadom Sisak na Gradskoj tržnici Kontroba.

-Korisnici će tako svoj bio otpad odlagati u kompostere, a ne u kante za ostali otpad i time podižemo svijest građana o samom recikliranju, ali i da od otpada i oni sami mogu imati koristi i koristiti ga za gnojidbu voćaka, povrtnjaka i drugih biljaka – napominje direktorica GOS-a.

Prilikom preuzimanja kompostera, korisnici usluge se obvezuju komponente bio otpada odlagati u komposter i ne odlagati ih u kantu za komunalni otpad.

FOTO: Željko Rakarić

Možda vas zanima...

Od listopada se uspješno provodi program „Caritas za djecu i obitelj“

Caritas Sisačke biskupije od listopada 2023. godine uspješno provodi...

U Sisku, kao i prije 4 godine, težak poraz SDP-a i Kristine Ikić Baniček

Gledajući rezultate izbora za Sabor, održane u nedjelju, 17....

Privremeni rezultati izbora u RH, 7. izbornoj i Sisku – HDZ 61, SDP 42 mandata

Prema privremenim rezultatima izbora HDZ je dobio najviše mandata,...

Novi obrazovno-sportski centar u Sisku

Župan Ivan Celjak danas je predstavio projekt Sisačko-moslavačke županije,...