Naslovnica Vijesti SMŽ Petrinjci u inovativnom kurikulumu cvjećara

Petrinjci u inovativnom kurikulumu cvjećara

U okviru projekta „Inovativni kurikulum „Cvjećara“ u skladu s europskim standardima kvalitete FLORA+“ održan je  24.lipnja 2015. prvi sastanak projektnih partnera u prostorijama Srednje škole „Arboretum Opeka“ u Marčanu.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici projektnih partnera: Srednja škola „Arboretum opeka“ (vodeći partner), Srednja škola Bedekovčina i Srednja škola Petrinja, gospodarstvenici – cvjećarnice: „Orhideja“ iz Sračinca, „Nera“ iz Petrinje i „Trag prirode“ iz Zlatara te predstavnik AZRA-e  d.o.o. iz Varaždina u funkciji voditelja projekta. Projektni partneri su diskutirali o napretku projekta, izazovima i predstojećim aktivnostima.

Naime, projekt „Inovativni kurikulum „Cvjećara“ u skladu s europskim standardima kvalitete FLORA+” odobren je iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013. Ukupna vrijednost projekta je 1.649.762,12 kuna bespovratnih sredstava.

Projekt se počinje provoditi od 20.05.2015. u trajanju 12 mjeseci. Nositelj projekta je SŠ „Arboretum Opeka“ iz Marčana, a partnerske škole su SŠ Petrinja i SŠ Bedekovčina.

Glavni cilj projekta je potaknuti uvođenje novih, inovativnih sadržaja i metoda rada temeljenih na ishodima učenja u praktičnoj nastavi i stručnoj praksi  za zanimanje cvjećar u skladu s europskim mehanizmima osiguranja  kvalitetem, opremanje praktikuma strukovnih škola za zanimanje cvjećar,  provođenje pilot nastave i stručne prakse prema inovativnom kurikulumu.

Specifični ciljevi projekta su poboljšati kompetencije strukovnih nastavnika koji provode praktičnu nastavu i stručnu praksu u zanimanju cvjećar i tako kompetentni  moći će uvoditi  inovativne, nove sadržaje i metode rada  i time unaprijediti kvalitetu obrazovanja učenika cvjećara od prvog do  trećeg razreda, povećati njihove kompetencije za europsko tržište rada i dobivanje certifikata o stručnom usavršavanju.

Komentirajte