Naslovnica Vijesti Sisak Natkriven je vanjski plato na tržnici

Natkriven je vanjski plato na tržnici

Nakon pet mjeseci radova danas je svečano otvoren natkriveni vanjski plato na tržnici Kontroba na kojem je postavljeno 7 novih drvenih kućica za prodaju cvijeća i 24 drvene kućice za obavljanje djelatnosti prodaje i usluga.
Direktorica Gradske tržnice Sisak Adelina Ivković napomenula je kako je riječ o velikom projektu koji se odvijao uz podršku Grada Siska. Iako su zakupci ovim projektom dobili puno veći komfor, cijena zakupa nije se znatno povećala.

-Startna cijena kućica je 1600 kuna, a njihova prosječna cijena štandova koju su plaćali kretala se od 1400 do 1500 kuna tako da smo maksimalno izašli u susret našim zakupcima kako bi kontinuirano mogli nastaviti svoj rad. Ovime su dobili prostor za skladištenje robe što je prije bio problem,a sada mogu i puno bolje izložiti svoju robu – kaže direktorica Ivković.

Trenutno je 16 kuća iznajmljeno, a ostalo je još 8 slobodnih kućica te je direktorica pozvala zainteresirane da se jave na natječaje koje će Gradska tržnica Sisak objavljivati. Sedam kućica čeka cvjećare koji sa sezonom kreću u rujnu.
Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček zahvalila je svim zakupcima koji su pokazali strpljenje tijekom ovih radova.
-Svi oni koji su bili sumnjičavi oko ove investicije, danas nam je kad stojimo ovdje jasno da nam je ovo bilo potrebno i da je ovo standard kakav naši građani zaslužuju. Ono što nam je važno kod ovakvih projekata je da su oni na korist građanima, ali i da generiraju nova radna mjesta – rekla je gradonačelnica.

Izvođač radova bila je sisačka tvrtka Metaling inženjering d.o.o., a ukupna vrijednost investicije natkrivanja vanjskog platoa i postavljanja 31 drvene kućice iznosi 2.395.790,90 kuna.

(sisak.hr)

Komentirajte