Naslovnica Vijesti Sisak Bivša županica ljetovanja i zimovanja plaćala službenom karticom!?

Bivša županica ljetovanja i zimovanja plaćala službenom karticom!?

Jedna od točaka optužnice protiv bivše Sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel je i optužba da je bivša SDP-ovka službenim karticama županije od 2005. do 2013. godine potrošila čak 164.773 kune na svoje privatne troškove, piše Večernji list. USKOK svoje tvrdnje temelji na tome da mnogi računi, plaćeni službenim karticama nisu glasili na Županiju, a da je dio računa napravljen – u vrijeme dok je županica koristila godišnji odmor.

Tako je istraga pokazala, primjerice, da je službenom karticom 26. veljače 2009. plaćen račun od 2.748,90 kuna za konzumaciju jela i pića u Landhausstuberl Richard Hasler u Bad Kleinkirchheimu, gdje je županica tada bila na skijanju.

Za svog godišnjeg odmora u svibnju iste godine platila je 1464 kuna, opet službenom karticom, troškove noćenja i polupansiona u hotelu Sol Garden Istra u Umagu, nakon čega je navratila na ručak do Kleti Obitelji Bunčić u Dugom Selu i tamo istom karticom, čije je račune podmirivala Županija, platila ceh od 809 kuna.

Među mnoštvom računa tih godina nalaze se objedi u brojnim skupim restoranima u Dubrovniku, Zagrebu, Istri, Dalmaciji, ali i inozemstvu, a za koje USKOK smatra kako su bili u privatne, a ne službene svrhe.

Tako ju se tereti da je službenim Americanom podmirila trošak od 1340 kuna nastao 4. travnja 2011. u ekskluzivnom restoranu Bevanda u Opatiji. Istražitelji smatraju da je riječ o privatnim troškovima jer su utvrdili da je županica toga dana imala zakazan posjet Poliklinici Zambelli u Rijeci gdje je do 2011. godine već bila obavila više estetskih zahvata.
Zanimljiv detalj je i da je, u vrijeme godišnjih odmora, službenim karticama bivša županice tisuće kuna trošila na gorivo, i to Eurosuper, dok su službena vozila županije tada bila dizelska. I ti su troškovi sada u optužnici.

U svom prvom mandatu , od 2005. do 2009., istražitelji ju terete za potrošenih 56.388 kuna, a privatna potrošnja je u drugom mandatu skočila. Od 2009. do 2013. je aktualna saborska zastupnica, smatra USKOK, potrošila na kartice čak 108.384 kune u privatne svrhe.

Komentirajte