9 C
Sisak
Petak, 29 ožujka, 2024

Prilikom nadzora prometovanja teretnih vozila i autobusa utvrđeno 27 prekršaja

Datum:

Marketing

U utorak, 30. lipnja u vremenu od 10 do 15 sati, na autocesti A3, Zagreb-Lipovac, provedena je akcija nadzora prometovanja teretnih vozila i autobusa.

U provedbi ovog pojačanog nadzora na autocesti uz policijske službenike su sudjelovali i djelatnici Centra za vozila Hrvatske, s mobilnom stanicom za tehnički pregled vozila, koji su izvršili pregled 11 vozila kod kojih su utvrdili tehničke neispravnosti, potom djelatnici Službe inspekcije cestovnog prometa Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture koji su izvršili kontrolu sedam vozila i utvrdili deset prekršaja (iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu, Zakona o prijevozu opasnih tvari i Zakona o prijevozu u cestovnom prometu).

Bili su ovdje i djelatnici Carinske uprave koji su izvršili pregled 47 vozila te utvrdili tri prekršaja (iz Zakona o trošarinama i Zakona o provedbi carinskog postupanja Europske unije – dijelovi autobusa).

Tijekom nadzora kontrolirano je 70 vozila (29 teretnih vozila, četiri autobusa i 37 osobnih automobila), od čega je prekontrolirano ukupno 200 radnih dana iz tahografa (analognih-84, digitalnih-116).

Policijski službenici su na nadzornom punktu utvrdili dva prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu i 12 prekršaja tehničke neispravnosti te iz prometa isključili jedan teretni automobil s kojeg su privremeno oduzete registarske pločice.

Možda vas zanima...

GALERIJA: Proglašeni su najbolji sportaši županije za 2023. godinu

U organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije...

Otvorena obnovljena zgrada Srednje škole Glina

Otvorena je zgrada Srednje škole Gline na kojoj je...

Most: “NE Vujnovcu i njegovoj spalionici otpada u Kutini”

Zastupnik Mosta Zvonimir Troskot te vijećnice Mosta Ljiljana Lampert...